БК Берое разгроми при гостуването си Спартак Плевен

Берое спечели гостуването си на Спартак в Плевен със 102:76. Тимът на старозагорци бе по-добрият отбор и го доказа с непрестанната си доминация в двубоя срещу домакините.

За гостуването в Плевен старши треньорът на Берое Любомир Минчев заложи на Остин Прайс, Деян Карамфилов, Александър Янев, Зак Монахан и Антъни Уокър. След като спечелиха началната топка, домакините стигнаха и първи до отбелязването на кош. Това обаче бе всичко що годе позитивно за плевенчани в срещата. При резултат 6:7 в своя полза старозагорци започнаха да отварят и първата сериозна преднина в двубоя. Чрез Прайс, Янев и новият американски гард Зак Монахан авансън на Берое в средата на частта бе 10 точки – 10:20. Последните две минути определено отидоха в актива на гостите, които намалиха своето изсотаване до 19:25.

Началото на втората част бе белязано от 5 последователни точки за Берое, на което играчите на Спартак отговориха с тройка. Последваха нови безответни 7 попадения за „зелените“, чиято преднина набъбна до 15 точки – 22:37. С много силна игра в защита старозагорци не даваха никакви шансове на своя опонент. Същевременно в предни позиции Лилов и Карамфилов направиха преднината още по-комфортна. В оставащите минути до края на частта старозагорци се отчетоха с висок процент на успешна стрелба от зоната на трите точки. За доказателство на това бе тройката на Ваклинов в заключителните секунди преди почивката. Тя дойде при 15:33 за Берое в частта и общ резултат 34:58.

Нови 3 точки преднина за гостите от Стара Загора белязаха третата част. В нея ясно се видя, че Берое закономерно ще достигне до победата. Ако преди почивката старозагорци доминираха най-вече заради стрелбата от тройката, то в тези минути отборът показа висока успеваемост от двата пункта. Същевременно домакините опитаха още в началните минути да засилят натиска върху играчите на Любомир Минчев, но това даде краткотраен ефект, след което беройци отново доминираха. Заключителният гонг дойде при 56:83.

С няколко попадения на Зак Монахан авансът на старозагорци надмина кота 30 точки. Видимо обезкуражени играчите на Спартак все по-трудно намираха пътя към коша на добре групирания в защита отбор на Берое. Все пак успокоените в „зелените“ редици си каза думата и плевенчани се възползваха от това с няколко нелоши атаки, които понамалиха огромната разлика. В крайна сметка беройци отстъпиха в последната четвърт, но по безапелационен начин записаха девети успех през сезона. Мачът приключи при крайното 76:102

С най-много точки за старозагорци се отчете Зак Монахан-20. Той допринеси за Берое и със 7 асистенции. Само на точка зад него остана Деян Карамфилов, а трети по резултатност бе Иван Лилов. С по 5 борби мачът завършиха капитанът Александър Янев и Тре Моузес.


image0 (9K)