БК Берое загуби в Скопие

Берое загуби гостуването си в Скопие на ТФТ с 80:75. Това бе трети последователен двубой за старозагорци през настоящата седмица и общо 4 в турнира за Балканската лига.

Симеон Илиев, Дамян Минков, Роуз, Мичъл и Рейнс поведоха Берое с мача срещу ТФТ. За разлика от последните три двубоя днес старозагорци влязоха далеч по-трудно в срещата. Домакините реализираха няколко много добри нападение и закономерно към средата на частта водиха с 12:6. Изоставането видимо стресна „зелените“ и в следващите минути те показаха една от силните си страни. Здравата защита и силното нападение направиха възможно отварянето на серия от 16:0. Това позволи на беройци още в края на първата част да поведат с 10 пункта пред тима от Скопие – 22:12. След този рейд Берое отново влезе в дупка и до края на частта авансът на тима бе стопен до резултат 19:23.

Втората четвърт стартира с две попадения в полза на ТФТ. След тях старозагорци отново наложиха своята доминация и на два с много точна стрелба отваря аванс от 8 пункта. За жалост, в средата на частта северно македонският тим отново обърна развитието на играта. ТФТ първо изравни, а след това и поведе пред Берое. След неуспешно нападение за гостите и мълниеносна контра тимът от Северна Македония отбеляза две точки, с които затвори първата част в своя полза – 40:38.

В по-голямата част от третата част Берое бе догонващ в резултата. В тези минути точността при стрелбата от дистанция изневерие на „зелените“, което ограничи точковия актив на старозагорци в тази трета четвърт до 16 пункта. За щастие, беройци компенсираха с малко по-съсредоточена и агресивна игра в отбрана. Това ограничи домакините до 17 отбелязани точки – 57:54.

Берое опита да обърне резултата и да излезе напред още в началото на последната част. Вместо това обаче домакините от ТФТ тръгнаха със серия от 4:0. „Зелените“ върнаха две точки, но малко след това с нова тройка северно македонците отново дръпнаха напред. Играчите на Берое обаче за пореден път показаха, че не се предават лесно. След прекъсване на Любо Минчев 4,50мин. преди края старозагорци се върнаха на игрище с коренно различно настроение. За кратко „зелените“ свалиха изоставането си на 3 пункта, което направи мисълта за успех съвсем реална. Тройка за ТФТ точно 90 секунди преди края на практика предреши развоя на мача. До края времето на бе достатъчно за беройци и те загубиха с минималното 80:75.


image0 (9K)