Бинокъл с алкохол на Мондиала костваше работното място на колумбийски фен (ВИДЕО)

Какво коства на един колумбиец да влезе на стадиона с бинокъл пълен с… алкохол? Оказва се, че работното му място, съобщи бТВ.

[ad id=“225664″]

Група фенове на Колумбия успяха да вмъкнат на стадиона малко количество алкохол, въпреки категоричните забрани на организаторите на световното първенство. Те бяха скрили бутилката в бинокъл, но не се сдържаха да се похвалят с „успеха“ чрез клип, който бързо стана хит в социалните мрежи.

https://youtu.be/ipyhKVBlvzY

Един от алкохолните „трафиканти“ веднага усети гнева на сънародниците си и вече е… безработен.

[ad id=“263680″]

„Авианца Холидейс“ осъжда остро действията на нашия служител, които противоречат на ценностите на компанията. Във връзка с това ние решихме да анулираме трудовия договор на Луис Фелипе Гомес, който нарушава закона, употребявайки алкохол на стадиона по време на световното първенство по футбол“, това гласи краткото съобщение на компанията, в която един от заснетите на видеото е работил като регионален мениджър по направление Европа-Азия.

Освен това всичките замесени фенове вече имат забрана да посещават футболните мачове от шампионата.

Във социалните мрежи Гомес се оправда с това, че не той е внесъл алкохола на стадиона, а просто е бил поканен да отпие.

Тези негови думи едва ли ще предизвикат съчувствие в сънародниците му. Множество медии и организации в Колумбия заявиха, че се срамуват от действията на привържениците.

„Фенове, благодарни сме ви, че дойдохте в Русия, за да подкрепите отбора. Само не забравяйте, че трябва да уважавате законите на страната, жените и съперниците“, каза президентът на колумбийската федерация по футбол Рамон Хесурон.

[ad id=“236993″]

В последните години в Колумбия яростно се борят с наркотрафика и имиджа на наркотрафиканти. Действията на феновете напомнят именно за подобен незаконен бизнес. Именно това възмущава сънародниците на Гомес и неговата компания, твърди синът на президента Мартин Сантос.


image0 (9K)