Бизнесът от Стара Загора получи покана за посещение в Иран

В Търговско-промишлена палата Стара Загора се получи покана от ръководството на Палатата на търговията, промишлеността, мините и земеделието на провинция Лорестан, Ислямска република Иран, за организиране на официална бизнес делегация на членове на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, която да посети гр. Хорамабад – административен център на провинцията, в периода 10-11.07.2017 г., с цел запознаване с потенциала на провинцията и обсъждане на възможностите за сътрудничество между местните стопански субекти и българския бизнес, съобщават от ТПП.
В рамките на посещението ще бъде проведена конференция на тема Развитие на икономическото сътрудничество между провинция Лорестан и България (област Стара Загора). На форума ще присъства  и посланикът на България в  Ислямска република Иран, г-н Христо Полендаков. Поканата е във връзка с подписано Споразумение за търговско-икономическо, научно-техническо и културно сътрудничество между провинция Лорестан и област Стара Загора на 30.05.2011 г., в рамките на посещение на делегация на провинция Лорестан в гр. Стара Загора.
Ръководството на Лорестанската палата, отчитайки възможностите на провинцията и нейните стопански субекти предлага следните области за сътрудничество:
  • селско стопанство, оранжерии и оранжерийно производство
  • преработване на селскостопански продукти
  • фармацевтични продукти за хуманитарната и ветеринарната медицина
  • строителни материали и неметални материали
  • туризъм
  • потенциални инвеститори за инвестиционни проекти – други сектори от взаимен интерес.
Разходите за участниците в българската делегация за хотелско настаняване в гр. Хорамабад,  както и за вътрешните самолетни полети Техеран – Хорамабад и обратно, ще бъдат поети от Лорестанската палата.
Молим, поради краткия срок, до 15 юни т.г. да заявите евентуалното си желание за включване в бизнес делегацията , като изпратите кратка визитка на фирмата Ви и област на интереси за партньорство с иранския бизнес, пишат от ТПП Стара Загора.

image0 (9K)