Бизнесът от ветеринарномедицинския сектор се срещна с бъдещите ветеринарни лекари

По инициатива на студентите от 4-ти и 5-ти курс по Ветеринарна медицина, с подкрепата на деканското ръководство беше организирана информационна среща „Ден на ветеринарния лекар в България“.

На нея присъстваха представители на бизнеса в сектор Животновъдство- свинеферми, птицеферми, говедовъдни обекти, както и частни клиники, държавната администрация и търговците на храни и фуражи, включително и тези на лекарства за животни.

Информационното мероприятие се провежда за първи път.

12 фирми представиха пред около 60 завършващи студенти практическия свят на ветеринарната медицина. На срещата присъстваха и ветеринарни лекари, които са практикували в чужбина и успяха да запознаят студентите с какви трудности могат да се сблъскат в другите държави.

„Всеки студент има различен интерес – един иска да работи в държавна администрация, друг иска да е хирург, трети иска да се занимава само с животни и затова виждам ,че реакциите в залата са силно положителни, тъй като чуват неща, които не могат да срещнат по време на образованието си- реалността, с която ще се срещнат след завършването на висшето им образование. Именно затова срещата е изключително полезна за тях.“, заяви деканът на Ветеринарномедицинския факултет доц. д-р Тодор Стоянчев.


image0 (9K)