Бизнесмен нападна с пистолет професор от Тракийския университет

57-годишен бизнесмен от Стара Загора е задържан по обвинение в опит за убийство на професор д-р Георги Бързев, преподавател по коневъдство при Аграрния факултет на Тракийския университет и председател на асоциация „Български конен спорт“. Инцидентът е от нощта на 9 март т.г., когато неизвестно лице е направило опит за покушение над университетския преподавател в двора на вилата му в местността „Върти праф“ край Града на липите.Нападателят е бил маскиран, произвел е няколко изстрела и само по случайност ученият се разминал със смъртта.
След неуспешната стрелба маскираният нанесъл удари по главата на жертвата с дръжката на пистолета си и го оставил в безсъзнание, съобщава „Монитор“.

Задържаният на 27 октомври В.И. имал интереси спрямо конната база на университета в Стара Загора, според информирани. Той се познавал съвсем бегло с професора, който отказал да води разговори с него относно собствеността на съоръженията.

„Случаят е интересен, но на този етап не бих могъл да говоря по него, тъй като върви досъдебното разследване. При всички случай арестуваният не е собственик на кон, не е жокей, няма и собствена конна база“, лаконично коментира проф. Бързев по телефона.

С решение на окръжния съд в Стара Загора мъжът е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.


image0 (9K)