Бизнесменът от Копривщица: Борисов да дойде да види какъв разбойник съм пък после да ме пребият

 

Ние спазихме принципа, че пътят към ада е послан с добри намерения. Бе скъсана комуникацията между кмет и общински съветници. Трябваше всеки да изрази мнението си, включително и аз, и да каже какво е имал предвид в рамките на 15 минути. Това заяви по bTV бизнесменът Радослав Йовков, който иска да инвестира в строителство в Копривщица.

„Това е решението на общинския съвет, погледнете го, никъде не пише смяна на статут. Аз не искам нищо да отпада. Никъде не съм споменал Копривщица да е нещо друго освен защитен град и то с най-висока степен, защото това, което се предлага да бъде, е с по-висока степен на защитеност от сегашното“, заяви той.

„Архитектурен резерват се използва, когато има археологически разкопки. Това се използва в случаи, когато това не е жив град, не са живи хора и няма приложимост. Нито един от съветниците и участниците не е говорил за смяна на статут. Ние трябва да направим града относно съвременните изисквания“, добави Йовков.

„До министрите пристига изкривена информация. Никой не е искал да строи в централна градска част и да прави каквото и да било“, изтъкна той. Относно това, че в града го наричат феодал, Йовков заяви: „Няма човек, който да работи в малък град и да не е феодал. Там имам къщи, хотел, козеферма, фабрика за пелети и съм построил много неща, от които се гордея“. Запитан какво му е било инвестиционното намерение, той заяви: „То беше такова до снощи. Понеже смятам, че по интелект се различавам от хората от северозапада, аз не мисля под никаква форма да притеснявам жителите на нашия град. Още като го представих, заявих, че, ако намерението не получи подкрепа в общинския съвет и в широкото население, няма да го правя. Ще го сложа във фризера и когато обществото узрее и има нужда, тогава ще действам“.

„Най-учтиво каня Борисов да дойде да види какъв разбойник съм и като се убеди, тогава да бъда заключен, пребит или каквото и да е“, добави бизнесменът.


image0 (9K)