Бизнесменът Иво Прокопиев получи обвинение в пране на пари

Софийска градска прокуратура е обвинила в пране на пари шефа на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД Иво Прокопиев и членовете на съвета Константин Ненов и Иван Ненков, съобщиха от прокуратурата. Тримата са с наложени мерки за неотклонение „подписка“.

Разследването е за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с „Каолин“ АД, гр. Сеново. В хода на разследването са били назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне, пише „Гласове“.

Уточнява се, че на 23 април е постъпил сигнал от председателя на КПКОНПИ, заедно с материали от извършена проверка от Комисията. В сигнала и приложените към него документи са посочени множество факти и обстоятелства, които са послужили като основание за започване на разследване. То е свързано с продажбата на придобити от „Алфа Финанс Холдинг“ акции от капитала на „Каолин“, представляващи 100 процента от капитала на „РМД Каолин 98“ АД, на регистрирано на 20 декември 2012 г. в местния съд в гр. Кьолн, Германия дружество „Кварцверке ГмбХ“.

В резултат на сигнала и осъществените по разследването действия са повдигнати и обвинения.


image0 (9K)