Бившият директор на ФБР за президента Тръмп: Не вярвам на тези истории, че той страда от умствена недостатъчност

Президентът Доналд Тръмп е морално неспособен да ръководи Съединените щати. Възможно е Русия да има компрометиращи материали срещу него и в действията му има известни признаци за възпрепятстване на правосъдието„.

Това заяви бившият директор на ФБР Джеймс Коми в интервю за телевизия ABC. Той беше уволнен от Тръмп през май 2017 година.

[ad id=“225664″]

Не вярвам на тези истории, че той страда от умствена недостатъчност или че е в първия стадий на деменцията. Не смятам, че той е медицински непригоден„, заяви Коми.

Той е убеден, че е бил уволнен заради разследването за предполагаема руска намеса – в подкрепа на Тръмп, в президентските избори в САЩ през 2016 година.

[ad id=“263680″]

Интервюто на Коми е по повод публикуването на новата му книга, със заглавие „Висша лоялност“. В нея той  представя своята версия за събитията около уволнението си, разследването на предполагаемата руска намеса в изборите в САЩ, както и застрашаването на националната сигурност от страна на Хилари Клинтън.

[ad id=“236993″]

В своята книга Коми сравнява Тръмп с бос на мафията и заявява, че начинът, по който ръководи страната, се базира на егото му и на лична лоялност.

[ad id=“218001″]

По-рано президентът на САЩ отправи остри обвинения срещу Коми. В публикация в социалната мрежа „Тwitter“ той го нарече „непостоянен“ и „определено най-лошият директор на ФБР в историята„. Тръмп смята, че Коми би трябвало да бъде в затвора за предаване на класифицирана информация и за лъжливи показания пред американския Конгрес.


image0 (9K)