Бившият директор на ФБР Джеймс Коми: Без съмнение Русия се намеси в изборите за президент на САЩ

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми свидетелства пред специална комисия в Сената относно разследването за предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ в полза на Тръмп.

Джеймс Коми беше уволнен от президента на САЩ. „Администрацията (на Тръмп) реши да ме оклевети и по-важно – да оклевети ФБР, посочвайки, че службата е в хаос и че служителите са загубили доверие в ръководителя й“, подчерта бившият шеф на Бюрото. Той допълни: „Това бяха чисто и просто лъжи и съжалявам, че служителите на ФБР трябваше да ги чуят и че това беше казано на американците“.

rsz_trump_komi

Коми заяви, че не знае дали Тръмп е възпрепятствал правосъдието във връзка с предполагаемата намеса на Русия в президентските избори. Той обаче добави, че няма съмнение, че Русия се е намесила в изборите през ноември 2016-а година. Тръмп обаче не бил искал от него да прекрати разследването за предполагаемата руска намеса.

В писмено изявление пред сенаторите бившият директор на ФБР изтъкна, че Тръмп го помолил да преустанови разследването срещу бившия му Съветник по националната сигурност Майкъл Флин.

Няколко сенатори попитаха Коми – дали знае за някакви срещи между хора от предизборния щаб на Тръмп и руснаците. Бившият директор на ФБР няколко пъти изтъкна, че не може да говори по тази тема на открито заседание на Сенатска комисия.


image0 (9K)