Бившият военен министър Ненчев е оправдан по делото за дрехите на армията

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев коментира в студиото на Цветанка Ризова делата, които се водят срещу него и състоянието на българските въоръжени сили.
По делото в Софийския военен съд за фирма „Интендантско обслужване” и за дрехите на армията, по което беше оправдан на първа инстанция, Ненчев каза:

„Струва ми се, че логиката е на българската прокуратура е обърната обратно. С усилията, които положих, спасих едно държавно дружество на Министерството на отбраната. Спасих стотици хора от глад и безработица в един изключително труден район”.

„Обвинението беше, че съм наблюдавал какво се случва, а не съм оказвал достатъчно ефективен контрол, което не отговаря на истината”, категоричен беше той.

„Прокуратурата не само ще обжалва, най-вероятно ще повдигне още редица обвинения, такова е моето усещане“, прогнозира Николай Ненчев.

Продължава другото дело за ремонта на изтребителите МиГ-29. Софийската градска прокуратура обвини Николай Ненчев в престъпление по служба в края на ноември миналата година, пише dir.bg

Ненчев беше начело на Министерството на отбраната във второто правителство на Бойко Борисов. Според прокуратурата той е издавал указания подписаното споразумение с руската фирма „РСК-МиГ“ за доставка на нови двигатели за бойните ни самолети да не бъде спазвано.

[ad id=“225664″]

Прокуратурата смята, че така Ненчев е застрашил живота на летците ни и ги е лишил от качествена подготовка за бойните им дежурства.

„Който казва, че армията ни частично изпълнява задълженията си, извършва национално предателство“, заяви бившият военен министър.

„Национално предателство, застрашаващо националните интереси, е това някой отговорен политик да каже, че армията частично изпълнява своите задължения. „Към съседите или към потенциален агресор това означава: Заповядайте, ние сме готови”, отбеляза той.

Ненчев смята, че за това трябва дори да бъдат повдигнати обвинения.

Той е категоричен, че българската армия чудесно изпълнява задълженията си. Според него е правилно решението на сегашния военен министър Красимир Каракачанов да изтегли доклада за състоянието на армията, който ще бъде преработен и ще бъде внесен в парламента.


image0 (9K)