Бившият военен аташе на САЩ у нас Дейвид Уилмот за ген. Радев: Впечатли ме любовта му към страната му

Бившият военен аташе на САЩ в България Дейвид Уилмот изрази подкрепата си за кандидатурата на ген. Румен Радев за президент на Република България.

Той направи това в послание, публикувано на страницата на Радев в Интернет.

Ето и пълния текст на посланието на полковника (о.р.) от Военно-въздушните сили на САЩ Дейвид Уилмот:

Познавам Румен Радев от 2007 г. За първи път го срещнах, когато бях Военен аташе на САЩ в България. Той беше командир на базата в Граф Игнатиево и вече бригаден генерал. Радев веднага ме впечатли като интелигентен, компетентен и надарен с харизма и силни лидерски качества човек.

Най-забележителното у него беше любовта му към страната му, желанието му да подобри състоянието на българските ВВС и да подсигури способността им да защитават българските граждани.

През четирите години, в които работихме заедно, успях да опозная Румен Радев и да се убедя в ръководните му умения. През цялото време той продължаваше упорито да работи за модернизацията на българските въоръжени сили и да подкрепя мъжете и жените, които са посветили живота си, за да защитават България.

Като изключително лоялен към страната си, посветен на каузата да подобри състоянието на българските въоръжени сили, честен и открит човек – Румен Радев е идеалният кандидат за поста на президент на Република България.

David “Dash” Wilmot
Colonel (R), USAF

 

epicenter.bg


image0 (9K)