Бивша манекенка обвини известен маг в изнасилване

Британската полиция е започнала разследване срещу известния американски илюзионист Дейвид Блейн, който беше обвинен в изнасилване от бившата британска манекенка Наташа Принс, съобщава ТАСС.

[ad id=“225664″]
Агенцията цитира информация на американския сайт Дейли бийст. Службите на Скотланд Ярд са призовали мага за разпит във Великобритания.
Наташа Принс твърди, че през лятото на 2004 година, когато е била 21-годишна, е била изнасилена от Блейн в частен дом в лондонския район Челси. Заявлението на пострадалата е постъпило през 2016 година. „Засега във връзка с делото не е бил извършен арест, но разследването продължава“, заявиха от Скотланд Ярд.
Адвокатът на илюзиониста Марти Сингър опроверга всички обвинения по адрес на Блейн. „Моят клиент категорично отрича, че някога е насилвал или е посягал на която и да е жена. Той опровергава и обвиненията в изнасилване от 2004 година“, изтъкна юристът.

[ad id=“255238″]

Сайтът отбелязва, че Блейн е готов да сътрудничи със следствието, тъй като нямал какво да крие.
Уличният маг, който е на 44 години, стана световноизвестен през 2008 година. Тогава той подобри световния рекорд по задържане на дъха под вода – 17 минути и 4 секунди. Блейн направи силно впечатление на лондончани през 2003 година, когато изкара 44 дни без храна в прозрачна камера, издигната на 10 метра височина. През 2002 г. той седя на стълб в продължение на 35 часа, без храна и вода. А три години по-рано той изкара 61 часа и 40 минути в ледена камера в Ню Йорк.

Източник:dariknews.bg


image0 (9K)