БЗНС: Президент, вицепрезидент и Църква с непристойно поведение на националния празник

Поведението на Президента на Република България Румен Радев, на вицепрезидента Илияна Йотова и на висшият клир на Българската православна църква по време на честванията на 3-ти март е крайно непристойно за политическите и духовни водачи на съвременна европейска България. Това се казва в специална декларация на БЗНС.

[ad id=“225664″]

Дори по време на комунистическия режим, наред с подвига на руските воини паднали във война, в резултат на която се възстановява българската държава, се отдаваше почит на румънските и финландските воини оставили костите си по нашите земи. След разпада на Съветския съюз, в официалните речи винаги биваха споменавани войниците от Полша, Украйна, Литва, Латвия, Естония, Молдова.
Но уви, президентът Радев ги пропусна, макар повечето от тези страни да са днес наши съюзници и партньори. Това няма как да не бъде забелязано!
Не приемаме и поклона на вицепрезидента г-жа Илияна Йотова пред Руския патриарх.

Да не забравяме, че това става само ден след като неговият викарий митрополит Иларион заяви, че Българската православна църква няма право да бъде църква майка на македонската, а трябвало да се солидаризира с позицията на Сръбската православна църква. Нима висшият клир не помни, че българската нация възкръсва като субект на международната сцена с изграждането на Българската екзархия, за която предците на днешните граждани на Македония се борят и към която се присъединяват с огромно мнозинство на свободен референдум?

[ad id=“218001″]

Нима от БПЦ не помнят, че при унищожаването на Екзархията в Македония, в което участва и Сръбската православна църква, много свещеници и монаси, дори двама митрополити намират мъченическа смърт.
Нямате ли достойнство, господин президент, госпожо вицепрезидент, благочестиви особи, питат в декларацията си земеделците на Николай Ненчев.


image0 (9K)