Берое U19 победи Левски с 2:1 в мач от Елитната група

Берое U19 продължи успешната си серия в Елитната група след като победи  с 2:1  Левски в среща от 8-я кръг на първенството. Успехът е четвърти пореден за тима воден от Слави Жеков след тези над Ботев (Пловдив), Сливен и Монтана и общо пети в първенството след като Берое спечели и в Дупница срещу Марек във втория кръг!
Две от трите попадения в срещата паднаха в края на първото полувреме. Берое, който бе по-активния тим, откри резултата чрез Калоян Петров в 40-та минута, след като преди това изпусна две чисти възможности за попадение. Левски изравни в даденото от съдията продължение след разбъркване в наказателното поле.

[ad id=“225664″]

Малко след подновяването на играта през второто полувреме футболист на Левски си отбеляза автогол, а в средата на втората част дойде и най-спорната ситуация в срещата. Чудесна атака на Берое завърши с попадение на Мануел Иванов, главният съдия първо посочи центъра, а след това изненадващо отмени попадението. Решението му предизвика бурни протести от щаба на Берое, резултата обаче остана 2:1. До края „зелено-белите“ успяха да запазят преднината си и да стигнат до победа номер 5 в шампионата. В следващият кръг Берое гостува на Пирин в Благоевград, мачът е на 3 октомври.


image0 (9K)