„Берое“ 2004 победи китайския „Хъбей“ в контрола

„Берое“ 2004 надигра и победи с 2:1 китайския „Хъбей“ в контролен мач, който се игра на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Поканата за престижната проверка дойде от Божидар Искренов, който предпочете „Берое“ да бъде включен в програмата на азиатците, по време на техния престой в Европа. Това е първо поражение за „Хъбей“, като във всички останали срещи те печелеха убедително срещу своите съперници.

„Беройци“ поведоха в резултата след активни първи минути, които притиснаха гостите от далечния изток в тяхната половина и така се стигна до наказателен удар, отсъден за нарушение срещу Емил Димитров. Красимир Тодоров изпълни и не сбърка, пращайки топката силно в долния десен ъгъл на вратаря. Минути по-късно след суматоха пред пеналта на „Хъбей“, централният защитник на „Берое“ Ибрям Хабил съобразително намери родения през 2005 г. Монир ал Бадарин, който с мощен шут от границата на наказателното поле порази за втори път вратата на азиатците.

[ad id=“263680″]

Минута преди края на първата част след грешка в отбраната се стигна до почетното попадение за китайкия тим. През второто полувреме отново по-активен бе българският отбор, който стигна до няколко положения открили се пред Ивайло Николов, Христо Костов, Йордан Желев и Станислав Петков, но до трети гол не се стигна.

След поредната изиграна международна среща, възпитаниците на Радостин Александров ще завършат сезона с лагер в началото на декември в Петрич, където ще изиграят още няколко приятелски мача и ще довършат есенния полусезон в Областната група при една година по-големите, където са едноличен лидер с пълен актив от точки.


image0 (9K)