Берое ще търси втори успех над Черно море

Берое излиза днес срещу Черно море Тича във втора среща от полуфиналите на първенството в Националната баскетболна лига. Двубоят е от 18,30 часа в зала ДЗУ, „зелено-белите“ водят с 1-0 в серията след убедителния си успех със 102:68 в петък. „Сигурен съм, че в следващия мач Черно море ще бъде доста по-мобилизиран и ще ни бъде доста по-трудно. Поне така си мисля, защото познавам играчите, работил съм с част от тях. Ще бъдат ядосани и по-концентрирани“, предупреди наставникът на старозагорци Любо Минчев.

„Очаквах да бием в първия мач, но не мога да кажа че съм очаквал чак толкова голяма разлика. В плейофите обаче тя не е важна. За мен по-важно бе че всичките ми състезатели играха около 20-25 минути, тъй като се играе през ден и в доста сгъстен цикъл. Доволен съм от старанието и сериозността, с която подходиха играчите в по-голямата част от мача“, коментира още той.

„На тях им се отразиха и трите бързи фаула, които получи Станислав Цонков, защото той е основният им реализатор.
Ние имаме по-дълга скамейка, по-балансирани сме. А и те имат своите проблеми – един от високите им играчи е контузен и не играе. Що се отнася до нашите – Тенчо Тенчев аз лично не виждам възможност да се възстанови до края на сезона, след като стана точно месец от както получи травмата. Шейн Гибсън изкълчи лошо глезен на втория мач срещу Спартак, не беше тренирал, игра в третия мач, но доколкото разбрах отново го е засегнал. Самият той казва, че се чувства по-добре, надявам се да може да тренира и в неделя да играе, за да не губи тренировъчен и игрови ритъм“, завърши Любо Минчев.


image0 (9K)