Берое удари три греди и победи Славия

Берое изигра силен мач у дома срещу Славия и го спечели с 2:0. Старозагорци имаха пълно превъзходство над противника си и разковаха гредите на стадиона под Аязмото, след като на три пъти ги нацелиха.

В началните минути Берое и Славия започнаха предпазливо и не създадоха положения пред двете врати. Първата част бе съпътствана с тежък инцидент в ущърб на Берое. В 13-ата минута румънецът Драгуш Фиртулеску получи тежък удар в коляното след шпагат на Юлис Ндонг. Бранителят на белите изчисти топката в корнер, преди Пирсолеско да я овладее, но получи удар и бе изнесен с носилка извън терена Той беше заменен от сърбина Адамович. В първите 15 минути Берое натисна и създаде няколко положения пред вратата на Славия.

[ad id=“263680″]

В 17-ата минута Педро Еуженио намери в пеналта Карачанаков който от 10-ина метра стреля силно, но стражът на белите изби топката. В 21 минута Берое отново направи пропуск, след като Камбуров навлезе в наказателното поле и отляво подаде към Еуженио, а португалецът стреля в движение, но стражът на белите изби в корнер. Натискът на Берое се увеличаваше с всяка изминала минута. В 28-ата капитанът Райнов получи пас от Камбуров пред наказателното поле, но силният му удар профуча край лявата странична греда на Славия. Гостите имаха възможност в 35-ата минута, когато Абуд се измъкна от защитата на Берое и стреля от 12 метра, но Перниш сигурно улови. В последната минута на първото полувреме Берое удари греда. Бразилецът Леони центрира отляво и топката попадна в Карачанаков, който със силна тупалка от 5 метра вместо да скъса мрежата, нацели страничната греда.

[ad id=“263680″]

След почивката Берое продължи да контролира събитията на терена, докато Славия се беше прибрала отзад. В 57-ата минута Карачанаков отправи диагонал удар, но вратарят изби и топката беше изчистена далеч от вратата. Берое удари втора греда в 62-ата минута след центриране на Карачанаков капитанът Райнов засече топката с глава, която се удари в напречната греда и бе уловена от вратаря. В 65-ата минута натискът на Берое се увенчае с успех и заралии откриха резултата. Райнов се разписа, но преди това Педро Еуженио уцели с топовен изстрел гредата, топката се върна в полето и Камбуров я засече, но вратарят изби, като най-съобразителен беше Райнов и той я прати в мрежа та за 1:0.

[ad id=“263680″]

В 70-ата минута Карастоянов центрира отляво, където Камбуров стреля от движение, и отбитата от Стергиакос топка попадна в Леони, който не успя да го преодолее с удар от 25 метра. В 87-ата минута Берое вкара втори гол. Тогава Еуженио проби отляво и от неговото подаване се възползва ганаецът Карлос Охене, който засече топката за втори път във вратата на Славия. Гостите от София можеха да намалят резултата в 90-ата минута, но ударът на резервата Узунов срещна гредата на старозагорската врата.

 


image0 (9K)