Берое трудно победи 10 от Етър

Берое победи Етър с 1:0 в последния мач от 22 – я кръг на Първа лига в Стара Загора. Берое излезе напред в резултата в 37-та минута чрез Мартин Камбуров, който реализира своето попадение номер 217 в елита. До края на мача и двата тима имаха своите шансове, но ново попадение не падна

Първата сериозна опасност в мача дойде в 6-та минута. Охене изведе чудесно Камбуров зад гърба на отбраната. Нападателят застигна топката в пеналта и успя да отправи удар, но излезлият Иванов блокира.

В следващите минути двата тима разменяха владеенето на топката и разчитаха на флангови атаки.

След продължителна атака за гостите в 16-та минута Сърмов стреля от дистанция, но топката не намери рамките на вратата.

В 25-та минута гостите стигнаха до опасно центриране и разбъркване в наказателното поле на „Берое“. Топката бе избита, но атаката за „Етър“ продължи и кълбото достигна до Руменов, който стреля от границата на наказателното поле, но неточно.

В 33-та минута Охене изведе Камбуров в наказателното поле, а нападателят падна след съприкосновение с Василев. Кабаков обаче не посочи бялата точка.

Последваха изключително драматични събития. В 36-та минута
гостите също с претенции за дузпа. Стоянов намери Батрович, който падна в наказателното поле след съприкосновение с Баранов. Кабаков отново не посочи точката, а топката попадна в Крум Стоянов. Той стреля, а Перниш спаси.

В ответната атака Берое успя да отбележи и поведе в резултата.
Центриране от фланга достигна до Василев в пеналта, който намери Мартин Камбуров, а нападателят не пропусна с удар от около 10 м и прати топката в мрежата – 1:0.

В 40-та минута Венцислав Василев от Етър получи втори жълт и съответно червен картон.

В добавеното време на първата част Камбуров получи топката на границата на пеналта и стреля, но над вратата,

Берое владееше инициативата и притисна своя съперник в следващите минути.

В 59-та минута Охене копна топката зад гърба на отбраната, а Педро засече кълбото от въздуха. Ударът обаче срещна страничната греда .

Четири минути след това Крум Стоянов центрира за Иван Стоянов, който засече с глава, но след рикошет топката излезе в корнер.

Малко по – късно Гълъбов проби през центъра и намери Младенов, който стреля от границата на пеналта, но Перниш изби в корнер.

В 79-та минута Крум Стоянов предостави чудесно центриране за Боджадж в пеналта. Нападателят засече с глава, но Перниш се намеси страхотно и изби в корнер.

Минута преди края Бандаловски прати топката в мрежата, но реферът маркира засада.


image0 (9K)