Берое спечели точка при гостуването си в Пловдив

 

Отборите на Локомотив Пловдив и Берое завършиха при резултат 1:1 двубоя си от 21-ия кръг на efbet Лига. През първата част гостите бяха по-добрият отбор и заслужено поведоха с гол на Мартин Камбуров от дузпа.

Четвърт час преди края Парвиз Умарбаев също се разписа от бялата точка, за да оформи равенството на стадион „Локомотив“.

Мачът стартира с добра възможност за домакините. Момчил Цветанов достигна до трудно подаване и с много усилия запази топката в игра, пращайки я към опразнената зона в наказателното поле. Оттам Бирсент Карагарен стреля напълно необезпокояван, но ударът му бе неточен. Берое отвърна с твърде лесен за спасяване удар на Стив Фуртадо.

Десетина минути по-късно Октавио засече центриране от корнер и продължи към далечната греда, където Алиун Фал отправи удар към вратата на Пиргов, но стражът опази мрежата си.

След половин час игра Мартин Камбуров изведе Берое напред в резултата. Парвиз Умарбаев задържа Гаюс Макоута и реферът отсъди дузпа на старозагорци. Зад бялата точка застана капитанът Камбуров, който бе безпогрешен в реализирането на своя гол №249.
Три минути след подновяване на играта домакините организираха бърза атака, при която Карагерен нахлу в пеналта, пробва удар, който бе блокиран. Топката попадна в Минчев, който също се опита да стреля на два пъти, но Фуртадо се намеси. В крайна сметка нападателят на Локомотив отправи точен изстрел, но Ганев се намеси.

Минута след това Карагерен стреля от границата на пеналта, но покрай вратата.

Берое отвърна с две бързи атаки, които завършиха с центрирания, но защитата на домакините се справи.

В 54-та минута Цветанов проби и предостави за Салинас, който прати топката над вратата от метър и половина.

 

В следващите минути играта на терена се изнерви и никой от двата отбора не успя да застраши съперника.

Домакините също получиха право да изпълнят дузпа в 76-та минута, когато Илич проби в пеналта и падна след съприкосновение с Октавио.

Зад топката застана Парвиз Умарбаев, който стреля в средата на вратата и Локомотив изравни – 1:1.

Макоута центрира много остро и опасно в 80-та минута, а Фал и Хасани се разминаха на сантиметри с топката пред голлинията.

Три минути след това Цветанов центрира опасно в пеналта, а там Илич имаше шанс да прати топката в мрежата, но Ганев се намеси.

Четири минути преди края на срещата Гуертас получи от Цветанов и стреля от малкото наказателно поле, но топката срещна напречната греда.

В последната минута на срещата Хасани центрира в пеналта, а Фал игра с глава. Пиргов обаче успя да спаси


image0 (9K)