Камбуров влезе, вкара и донесе точка на „Берое“

„Берое“ и „Ботев“ завършиха при резултат 1:1 в мач от XVIII кръг на Първа професионална лига. „Берое“ пропусна дузпа в 26-та минута, след като Чворович спаси удар на Райнов от бялата точка, а Балтанов откри девет минути след това. Мартин Камбуров изравни със 195-то си попадение в елита 82-та минута.

Двубоят започна в спокойно темпо, а „Берое“ бе отборът, който владееше повече топката.

В 12-та минута „Берое“ организира първата си по-опасна атака, при която Негрут намери Охене пред пеналта, а той центрира за Райнов. Капитанът засече топката с глава, но не затрудни Чворович.

Четири минути след това Леони задържа топката на тъч линията и намери Педро в пеналта с добър извеждащ пас. Португалецът пробва удар, но топката рикошира в бранител и излезе в корнер.

В 25-та минута Негрут се освободи добре и намери Педро. Той финтира Панов, а бранителят игра с ръка. Съдията отсъди дузпа за Берое. Мартин Райнов застана зад топката, но Чворович отрази удара на капитана.

[ad id=“263680″]

Пет минути след това Неделев центрира опасно от пряк свободен удар. Получи се сериозно разбъркване, но домакините така и не успяха да стрелят.

Домакините откриха резултата в 35-та минута. След ново опасно центриране на Неделев от фаул Перниш изби, но Балтанов стигна първи до топката и я прати в мрежата от непосредствена близост 1:0.

В 41-та минута Ндонгала намери Виана на границата на пеналта, а той върна с едно докосване за Балтанов. Капитанът на „Ботев“ стреля от движение, но не намери целта.

Минута преди края на полувремето Педро центрира добре в наказателното поле, а там Виданов засече с глава, но твърде неточно.

[ad id=“263680″]

В 47-та минута Панов центрира добре след пас на Неделев, а Виана овладя в пеналта, но се засуети и Перниш улови.

В следващата минута Неделев намери Виана, а той продължи за Ндонгала. Крилото стреля по диагонала, но Перниш се намеси страхотно и изби в корнер.

В следващите минути играта бе равностойна, но често бе накъсвана с нарушения.

В 63-та минута Балтанов отне топката и изведе Виана зад отбраната. Нападателят бе сам срещу Перниш, но стража отрази удара от близка дистанция.

В следващата минута Ндонгала завърши бърза контра атака за домакините, но отново перниш спаси своята мрежа и изби в корнер. Марин засече центрираната топка, но Перниш улови.

В 68-та минута Педро стреля от границата на пеналта, топката бе избита и попадна у Леони, който шутира, но над вратата.

В 71-та минута Неделев стреля добре от пряк свободен удар, но Перниш боксира.

[ad id=“263680″]

Пет минути след това отново Неделев шутира от дъгата на пеналта, но вратарят на „Берое“ се намеси отлично.

В 81-та минута Афонсо открадна топката и пробяга почти целия терен, за да навлезе в пеналта, където се опита да намери Петков, но Хаджиев изби в корнер.

„Берое“ изравни в 82-та минута. Цонев центрира топката в пеналта, където Мартин Камбуров засече топката с глава от близка дистанция и я прати в мрежата за 195-тия си гол в елита – 1:1

Две минути след това попадение на „Ботев“ бе отменено заради нарушение срещу Перниш.

Минута преди края Петков бе изведен на стрелкова позиция сам срещу вратаря, но прати топката над вратата.

Това бе всичко най-интересно в мача и двата тима спечелиха по една точка.


image0 (9K)