Берое спечели точка в края срещу Етър

Берое завърши 1:1 при гостуването си на Етър в първата среща от деветия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха равностоен двубой във Велико Търново. Боджадж даде авнас за Етър с попадение в 18-та минута. Борислав Цонев изравни минута преди края на срещата.
Двубоят започна с две опасности пред вратата на домакините. В 4-та минутаВандерсон получи дълъг пас в пеналта. Бразилецът овладя, финтира Атанасов и пробва да намери Камбуров, но защитата се справи.

В следващата атака Вандерсон центрира в наказателното поле от десния фланг, Камбуров засече с глава, но не успя да намери целта.
Първата по-сериозна атака за домакините дойде в 13-та минута. Никола Колев проби и центрира опасно в пеналта. там се получи разбъркване, но в крайна сметка Бандаловски изчисти.

[ad id=“225664″]

Домакините успяха да открият резултата в 18-та минута. Даниел Младенов получи извеждащ пас по десния фланг и върна към централната зона за Боджадж. Той овладя и прати топката в мрежата с удар от около 25 м – 1:0.

В 23-та минута се стигна до сериозни опасности пред вратата на Берое, но страхотни намеси на Перниш предотвратиха попадение. Батрович получи топката от Колев и стреля от наказателното поле. Вратарят спаси удара, но топката попадна в Сърмов. Неговият удар бе блокиран, а след това отново Батрович на два пъти бе спрян от Перниш.
Седем минути след това Иван Минчев овладя топката пред наказателното поле и шутира, но Иванов улови.

Берое организира добра атака в 35-та минута. Камбуров проби и намери Бандаловски, който центрира в пеналта. там се получи сериозно разбъркване и два удара на играчи в зелено бяха блокирани. В крайна сметка Бандаловски стреля последен, но не намери рамките на вратата.

Минута след това Камбуров центрира за Мешка, който засече с глава, но топката излезе в аут.

В самия край на полувремето Берое имаше страхотен шанс да изравни. Камбуров изведе Цонев в пеналта. Той финтира Артюнин и веднага стреля с левия крак, но Иванов показа страхотен рефлекс и спаси.

[ad id=“263680″]

Пет минути след почивката Бандаловски проби в пеналта и центрира, а Камбуров засече с глава, но Иванов спаси.

Малко след това Боджадж имаше шанс да стреля от наказателното поле, но Ангелов се намеси отлично.

В 64-та минута домакините показаха неспортсменско поведение и не върнаха притежанието на топката. В крайна сметка след атаката Младенов стреля от наказателното поле, но в аут.Две минути след това Вандерсон бе изведен страхотно, нахлу в пеналта и пусна успореден пас. Топката мина пред гол линията, но никой не успя да засече .

В 73-та минута Младенов пробва атрактивно изпълнение с удар от наказателното поле, но над вратата .

Две минути след това Колев получи извеждащ пас в наказателното поле и стреля по диагонала, но Перниш изби в ъглов удар.

В 84-та минута Бриджидо центрира в пеналта, а там Камбуров овладя и стреля, но ударът бе блокиран.

Пет минути след това Борислав Цонев успя да засече с глава центрирана от Бриджидо топка в пеналта и изравни резултата – 1:1

В добавеното време Гълъбов засече с крак от съвсем близо центрирана по земя топка, но Перниш показа страхотен рефлекс и спаси.


image0 (9K)