Берое спечели първото си домакинство в Балканската лига

Берое спечели първото си домакинство в Балканската лига срещу македонския Кожув с 69:62. По този начин старозагорци са с пълен актив от 2 победи в надпреварата.

Наставникът на Берое Любо Минчев имаше сериозни проблеми със състава си за днешната среща. Извън строя поради различни травми бяха капитанът Тихомир Желев, младият Ивайло Тонев и американците Адонис Файлър и Джеймс Уайт.

В тяхно отсъствие стартовата петица бе съставена от Евгени Василев, Ники Стоянов, Сашо Янев, Конър Франкамп и Далин Бачински. Единствено Станислав Ваклинов и Николай Титков помагаха в течение на мача от резервната скамейка.

Двубоят започна с предимство за нашите, които спечелиха първата част с 20:13. На полувреме преднината на беройци бе 6 точки. Характерно за играта на гостите от Кожув бе, че в редица случаи не успяваха да стрелят към коша в рамките на позволените от правилника 24 секунди за атака. Въпреки огромните кадрови проблеми, състезателите на Берое бяха агресивни в отбрана, което им носеше и стабилност в разликата, която в края на третата част бе вече 10 точки – 54:44. Последната част започна много силно за гостите, които след серия от 9:0 се доближиха само на точка от Берое. Бачински и Франкамп обаче успяха да върнат два коша и по този начин да спрат устрема на гостите. До края на срещата Кожув само се доближаваше на няколко точки зад Берое, но играчите на Любо Минчев бяха съсредоточени и не допуснаха изненада, спечелвайки срещата с крайното 69:62. Над всички в двубоя бе Конър Франкамп с 26 точки, а Далин Бачински записа дабъл-дабъл с 15 точки и 16 борби.


image0 (9K)