Берое спечели битката за Тракия след уникален обрат в края на мача срещу Ботев

Берое показа характер и непримирим дух и обърна Ботев (Пловдив) от 0:1 до 2:1 в мач от 4-и кръг на Първа професионална лига. Двата тима започнаха равностойно мача, но с течение на времето „Берое“ притисна своя съперник и бе по-близо до откриване на резултата. Първата част обаче завърши при нулево реми. И след почивката „Берое“ доминираше на терена, но в 78-ата минута инкасира попадение след неразбирателство в отбраната. Момчетата на Александър Томаш обаче се активизираха и само в рамките на 160 секунди обърнаха резултата в своя полза след попадения на Рубен Бриджидо и Камен Хаджиев.
Във 2-та минута Неделев пробва удар от дистанция, но прекалено слабо и без проблем за Перниш да улови.

[ad id=“225664″]

Три минути след това страхотен пробив на Василев по фланга завърши с центриране, но Димитров успя да изпревари Цонев и изчисти в корнер. Удар на Василев след изпълнението на ъгловия, но топката мина над вратата.
Берое организира добра атака в 25-та минта, при която Камбуров и Райнов размениха подавания в пеналта, а капитанът на домакините бе блокиран от Димитров в последния момент.

В 36-та минута след втори пореден корнер за Берое топката бе центрирана от Цонев. Куп от играчи се разминаха, а Алкан засече с крак, но топката мина на сантиметри от гредата.

[ad id=“263680″]

В 53-та минута Берое стигна до отлична възможност. Райнов намери с дълъг пас Мешка, който свали за Камбуров. Нападателят изведе Цветков на стрелкова позиция, но Кайзер изби изстрела в корнер.

Две минути след това Бандаловски намери Райнов, който стреля в движение, но над вратата.
В 56-та минута Камбуров изведе Мешка в пеналта. Там Минев се намеси и изби в корнер. След изпълнението се получи разбъркване в пеналта. Първият удар на Цветков бе блокиран, а след това той центрира за Райнов, който стреля с глава, но топката мина малко над вратата.
В 74-ата минута Стивън Петков проби отдясно и центрира към намиращия се в близост до далечната греда Лъчезар Балтанов, който необезпокояван засече топката, но неточно.

Две минути по-късно Румен Бриджидо центрира от фаул, а с топката успя да играе Камен Хаджиев, чийто удар с глава обаче не затрудни вратаря на гостите.В 78-ата минута Филип Филипов бе изпуснат отдясно на отбраната на Ботев и центрира в малкото наказателно поле, където Стивън Петков се бе пласирал между двамата централни бранители на домакините и отблизо вкара топката в мрежата за 0:1.
Гостите от Пловдив задържаха преднината в резултата едва 5 минути, след като в 83-ата минута добро центриране на Борислав Цонев намери отлично Румен Бриджидо в наказателното поле на Ботев, а португалецът изпрати топката неспасяемо във вратата на Даниел Кайзер – 1:1.
В 85-ата минута отново центриране на Борислав Цонев бе достатъчно прецизно да намери играч в зелено-бял спортен екип, а в случая това бе Камен Хаджиев, който отблизо намери мрежата на гостите за 2:1.


image0 (9K)