Берое се провали срещу Черно море

Черно море нанесе втора поредна загуба на Берое, като спечели гостуването си в 18-ия кръг с 1:0. Защитникът Виктор Генев с първия си гол за сезона осигури успеха на моряците, които събират 27 точки и се доближават на 3 от днешния си съперник, който е 4-и.

Мачът премина в доста лежерно темпо, като и в двата отбора нямаше никаква свежест. В първият половин час нямаше никакви голови положения, а единствените удари- по един в двете врати, бяха крайно анемични.

В 34-ата минута гостите поведоха в резултата в доста странна и нелепа ситуация. След центриране от дясно топката попадна около точката за изпълнение на дузпа, където трима играчи скочиха заедно- двама от Черно море

Пламен Димов и Мартин Минчев се удариха, а топката се върна към дъгата. От там Генев я посрещна, не особено силният му удар не беше преценен и мина през краката на вратаря Перниш.

Четири минути по-късно Берое чрез Владимир Гаджев отправи вторият си удар в очертанията на вратата, но Китанов улови топката.

Бавното и приспивно темпо продължи и след почивката, като Матеус Леони влезе в наказателното поле от ляво и от малък ъгъл стреля, но не намери мрежата. В 71-ата минута и Вандерсон стреля неточно. Той влезе до дъгата на наказателното поле, на чудесна позиция, но уменията му не стигнаха за удар във вратата.

След 80-ата минута играчите на Берое малко от малко живнаха и се отчетоха с удар от близо на Иван Минчев, блокиран от Димов, както и с меле, в което пък вратарят Китанов изпусна топката.


image0 (9K)