Берое се пробуди и победи Локомотив в Горна Оряховица

Берое спря серията си без победи и успя да спечели гостуването си на Локомотив в Горна Оряховица с 1:0. Попадението падна в 88 – та минута след автогол на Милен Желев, който се опита да изчисти центриране на Борислав Цонев , но изненада вратаря си, който само успя да види как топката влетя в мрежата му. В последните четири срещи Берое нямаше пълен успех, а японецът Кохей Като бе наблюдаван от хора от националния отбор на старана си и няма да е изненада сърцатият халф да получи повиквателна за следващите срещи.
Във втората минута Почански центрира в пеналта от фаул, където се получи разбъркване, но бранителите на домакините се справиха.

Шест минути след това отново той центрира остро от фаул. Динков обаче не успя да засече добре топката и тя излезе от опасната зона.

„Беройци“ определено бяха по-активния отбор в първите минути и играта бе предимно в половината на домакините.

В 19-та минута Кавдански спря с груб фаул Мапуку до пеналта. Почански върна топката на границата на наказателното поле към Динков, който стреля, топката рикошира в тялото на бранител, но Банков успя да я избие в корнер. Нищо опасно обаче след изпълнението.В средата на полувремето зачестиха твърдите влизания на домакините. Сериозните опасности обаче липсваха, въпреки динамичната игра.

В 36-та минута Тенев намери пред пеналта Почански, който стреля, но топката мина над вратата.

Пет минути след това Амброуз стреля от далечна дистанция, но твърде леко и Перниш не бе затруднен. Бърза атака за Берое в 48-та минута, при която Пенев намери делич, а той с едно докосване се опита да изведе Мапуку зад отбраната. Нападателят обаче бе изпреварен от Денчев.

Две минути след това Н’Донг стреля от дъгата на пеналта, но твърде леко и Перниш улови.

В следващата атака Делич също се пробва от дистанция, но бе неточен.

В 55-та минута се стифгна до опасна атака за домакините, която завърши с центриране на Бен Отман, но Василев изчисти в корнер. Опасно центриране в пеналта, където Кавдански се размина с топката.

В 63-та минута Динков стреля от дистанция, но Денчев не бе затруднен.

В следващите минути домакините бяха по-активни и атакуваха повече, но чистите голови положения липсваха.

В 78-та минута Бен Отман стреля опасно от пряк свободен удар, но топката премина над вратата. Берое излезе напред в резултата и спечели срещата в 88-та минута, след като Като пусна отличен пас към Борислав Цонев, който се опита да подаде към Мапуку, но топката рикошира в крака на Милен Желев и попадна в мрежата на домакините – 0:1


image0 (9K)