„Берое“ се наложи над „Верея“ в градското дерби

Берое се наложи над Верея с 1:0 в мач от 33-ия кръг на Първа лига.
Гостите стигнаха до първата опасност още във 2-та минута, след като Домовчийски овладя топката в пеналта и върна за Танев, който стреля от границата на пеналта, но топката срещна гредата. Аргилашки след това успя да избие в корнер.

В 9-та минута Цонев стреля от дистанция, но Цинцарски успя да улови.

[ad id=“225664″]

Четири минути след това Камбуров и Цонев направиха чудесно двойно подаване в пеналта. Последният стреля от малък ъгъл, но Тенев изби в корнер.Четири след това Желев центрира в пеналта, където Камбуров засече с глава, но Цинцарски улови.

Берое  организира бърза атака в 26-та минута, при която Камбуров намери Педро. Португалецът навлезе към пеналта и стреля, но топката рикошира в тялото на бранител и излезе в корнер на сантиметри от гредата.

Три минути след това Цонев овладя центрирана от Леони топка и стреля от въздуха, но Мунин изби в корнер.

Педро Еуженио стреля от ъгъла на пеналта в 35-та минута, но Цинцарски улови без проблем.

До края на полувремето нямаше други опасни ситуации и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево реми.В 55-та минута Желев намери Камбуров в пеналта, той се опита да намери Цонев на втора греда. Топката мина пред голлинията, а Цонев върна кълбото от аутлинията. Защитник обаче изби в корнер.

[ad id=“263680″]

Две минути след това Райнов напредна и намери Камбуров в пеналта, той изведе Цонев зад гърба на отбраната, който стреля, но топката мина на сантиметри.

В 64-та минута Бригидо центрира отлично в пеналта. Камбуров не успя да играе добре с глава. Топката тупна пред голлинията и Мунин я изчисти.

В следващите минути Берое натисна своя съперник и на няколко пъти топката бе центрирана опасно в пеналта. Там обаче бранителите на гостите се справиха

В 70-та минута Карлос Охене изведе чудесно Борислав Цонев зад гърба на отбраната на гостите и халфът вкара победното попадение в срещата.

[ad id=“236993″]

Домакините бяха много по-активни и спечелиха заслужено мача, с което си осигуриха четвъртото място с 58 точки, докато Верея е шести с 36.


image0 (9K)