Берое се измъчи, но победи Септември

След куп пропуски Берое победи минимално с 1:0 гостуващия Септември на стадиона под Аязмото в среща от осмия кръг на Първа лига. В герой за домакините се превърна Борислав Цонев, който реализира единственото попадение след почивката.

 

Берое започна активно домакинството срещу Септември на стадиона под Аязмото пред около 2 хиляди зрители. Първата възможност пред беройци се откри още в 2-ата минута, когато португалецът Бригидо беше изведен и напредна няколко метра в наказателното поле на гостите, но ударът му профуча над вратата на Септември. В 9-ата минута бразилецът Вандерсон пробва удар от пеналта, но топката бе блокирана от защитник на гостите. След 20-ата минута Септември се окопитиха от домакинския натиск и създадоха няколко опасности пред вратата на Перниш. В 21-ата минута Алриш отправи удар от 18 метра, но кълбото профуча край страничната греда на Берое. В 25-ата минута Септември пропусна най-чистата си възможност да открие резултата през първото полувреме. Бившият футболист на Берое Крис Гади бе изваден от наказателното поле и отправи удар, след като Перниш тръгна да го пресреща, но топката се удари в дясната странична греда . В 29-ата минута Томаш беше принуден да извърши смяна, след като централният защитник Алкан се контузи и бе заменен от Хаджиев. В 37-ата минута Георгиев от гостите се измъкна от защитата на Берое, излезе в наказателното поле, но вместо да подаде на свой свободен съотборник отляво, той стреля неточно.

[ad id=“225664″]

В последната минута на първата част след триходова комбинация в полето на Септември топката попадна в Иван Бандаловски, който от 10 метра стреля,но вратарят Галев изби. След почивката в 58-ата минута Берое откри резултата, а в герой се превърна Борислав Цонев, който с диагонален удар от 7-8 метра се разписа за 1:0. В 72-ата минута бързо изпълнен фаул от Берое изведе Камбуров в наказателното поле и голаджията стреля в движение, но Галев се намеси и изби топката.

Берое упражни домакински натиск, но нямаше шанс да вкара вторири гол и направи куп пропуски пред вратата на Септември. В 74-ата минута Камбуров изведе Василев, който стреля, но вратарят Галев изби топката. В 82-ата минута Борислав Цонев, който изигра силен мач, се опита да изненада от малък ъгъл Галев, но той внимаваше.

[ad id=“263680″]

Две минути по-късно Меска намери Ив Минчев, който бе непокрит, но от чиста позиция стреля над врата на гостите. В 85-ата минута Камбуров се опита да изненада стража на Септември с удар от 20 метра, но топката излезе в аут. В последната минута на редовното време нападаталят на гостите Мирослав Будинов стреля опасно с глава, но топката капна на външната страна на мрежата. В добавеното време Меска подаде към Желев, който от удобна позиция не успя да уцели вратата.


image0 (9K)