Берое се върна на победния път в Първа лига

Берое изигра силен мач срещу Черно море и се наложи с 2:0 в Стара Загора. Берое поведе в резултата в 6-та минута с попадение на Педро Еуженио, а Иван Бандаловски удвои в 28-та. В 61-та мкинута Берое остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Александър Василев. Енчев от гостите също получи два жълти картона и бе отстранен в 87-та минута.

Берое стартира ударно срещата и поведе още в 6-та минута. Минута преди това след бърза атака за „зелените“ Педро получи в пеналта, но бранител изчисти в корнер. Иван Минчев центрира от него, а топката срещна гредата над Дюлгеров. Мартин Минчев изчисти в нов ъглов удар.

След неговото изпълнение Василев шутира от границата на пеналта, вратарят изби, а след това бе извършено нарушение срещу Минчев на дъгата на пеналта. Педро Еуженио прати топката в мрежата с неспасяем шут в горния ляв ъгъл – 1:0.

В 19-та минута гостите успяха да откраднат топката в половината на Берое и тя достигна до Н’Донгала, който шутира от границата на пеналта, но след рикошет кълбото излезе в корнер.

В 24-та минута отново гредата спаси гостите. Желев центрира от десния фланг, Педро овладя и върна за Минчев, който стреля без подготовка от границата на пеналта, но топката срещна напречната греда.

Четири минути по-късно Берое удвои преднината си. Иван Минчев центрира от корнер, а Иван Бандаловски засече топката с глава и я прати в мрежата за 2:0.

В 30-та минута Мешка центрира в малкото накзателно поле, където Дюлгеров изби, но в краката на Педро. Португалецът шутира веднага, но Енчев изби от голлинията.

Три минути след това Н’Донгала бе изведен на стрелкова позиция и шутира опасно, но Перниш изби в корнер.

В 41-та минута Бриджидо напредна и шутира от дистанция, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 49-та минута Педро Еуженио центрирания от свободен удар, а Дюлгеров изби. Топката поапдна в Бриджидо, който стреля от границата на пеналта, но топката мина над вратата.

В 54-та минута Еуженио изпълни страхотно пряк свободен удар, но Дюлгеров изби в корнер.

В 61-та мкинута Берое остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Александър Василев.

Седем минути след това Берое създаде страхотна ситуация. Минчев и Педро размениха подавания, а португалецът стреля от въздуха. Дюлгеров обаче успя да избие.

В 76-та минута при бърза атака за гостите, Жоржиньо получи пас на фланга и центрира по земя в пеналта. Там Генев засече топката от близка дистанция, но Перниш прояви рефлекс и спаси.

Три минути по-късно Жоржиньо получи топката на ъгъла на наказателното поле и стреля, но над вратата.

В 87-та минута Мирослав Енчев получи втори жълт картон и така двата тима довършиха с десет души.

Две минути след това Н’Донгала получи топката в пеналта, но Перниш спаси удара на халфа със страхотен рефлекс.

Кики стреля в добавеното време, но Перниш улови.

Берое вече има в актива си 47 т. и е с равен актив с Ботев, които са 4-ти.


image0 (9K)