„Берое“ се върна към победния ход в Благоевград

„Берое“ победи „Пирин“ като гост с 0:1 в мач от XVI кръг на Първа професионална лига. Единственото попадение бе дело на Мартин Камбуров в 85-та минута. Това бе 194 гол за нападателя в елита и негов 5 за старозагорския тим.

Двубоят започна с натиск за „Берое“ в началните минути и гостите изпълниха два корнера, но не се стигна до сериозна опасност пред Макенджиев.

В 8-та минутаПедро намери Карачанаков на десния фланг, той навлезе в пеналта и шутира, но не намери рамките на вратата .

Две минути след това Ничев комбинира с Благов, а последния намери Суда в пеналта. Той се опита да шутира, но ударът му бе блокиран.

[ad id=“218001″]

В следващата атака Карачанаков центрира за Камбуров в наказателното поле, нападателят стреля, но топката излезе в корнер след рикошет. Макенджиев боксира центрираната топка, тя попадна у Педро, който шутира от дъгата на пеналта, но Сандев изби.

В следващите минути двата тима изнесоха сериозна битка в средата на терена и чистите голови възможности липсваха. На два пъти топката бе центрирана в пеналта за Камбуров, но нападателят не успя да нанесе решаващ удар.

В 24-та минута Костов овладя кълбото и стреля от дистанция, но ударът му премина на сантиметри от горната греда.

[ad id=“218001″]

„Берое“ организира много опасна атака в 32-та минута, при която Карачанаков бе изведен в пеналта и центрира остро, но Попев изпревари Адамович и изчисти в корнер.

Последва фаул за „Берое“, при който Педро центрира в наказателното поле. Там Охене игра триково с пета, но топката се удари в гредата и бе избита. Последва центриране, а Райнов засече с глава, но ударът му излезе в аут.В 43-та минута продължителна атака за „Берое“ завърши с центриране в пеналта от Карачанаков. Там топката бе избита от бранител и попадна в Адамович, който бе на около 13 м от вратата и стреля от въздуха, но Макенджиев улови.

Две минути след подновяването на играта Желев намери Адамович на границата на пеналта, а той изведе Педро. Португалецът залъга бранител и стреля, но Макенджиев успя да избие.

В 59-та минута топката бе центрирана в пеналта на „Берое“ от корнер, където Охене изби, но кълбото попадна у Ничев. Той стреля опасно, но Перниш се намеси страхотно.

Три минути след това Костов предостави за Костадинов, който стреля от около 20 м, но не намери целта.

В 68-та минута Кирилов намери Костов в пеналта и нападателят стреля мигновено, но Перниш улови.

[ad id=“218001″]

В 84-та минута Охене проби в половината на Пирин и предостави за Негрут, който продължи за Камбуров. Последния засече топката в движение, но тя мина на сантиметри от гредата.

Минута след това „Берое“ спечели корнер и топката бе центрирана в пеналта. Получи се разбъркване и Иванов успя да овладее и предостави за Камбуров. Голмайсторът стреля моментално и прати топката в мрежата за 0:1.

До края домакините пробваха хаотичен натиск, но той не донесе нищо. Така „Берое“ спечели срещата и вече е с актив от 27 т.


image0 (9K)