Берое сгъна Левски на три в Стара Загора

Берое победи гостуващия Левски с 3:1 в мач без съществено значение от последния 36-и кръг на Първа футболна лига в първата шестица.

„Сините“, които вече си бяха осигурили бронзовите медали и класиране за бараж за Лига Европа срещу Етър, завършиха кампанията с 66 точки.

Старозагорци пък се наредиха четвърти с 58 точки.

Старши треньорът на столичани Георги Тодоров беше дал почивка на повечето от титулярите, а дебют като титуляр направи 16-годишния Мартин Д. Петков.

Друг тийнейджър от школата – 18-годишният Ивайло Иванов, пък записа първи минути в официален мач на Левски, след като замени в 36-ата минута получилия контузия ляв бранител Луи Нганиони.

Гостите създадоха по-опасните ситуации в първите 20 минути, като Давиде Мариани и Мартин Д. Петков стреляха опасно от дъгата пред наказателното поле, но на сантиметри край вратата.

Берое стигна до първото си по-добро положение в средата на първото полувреме след грешка на Нганиони. Левият защитник върна лошо една топка към Николай Кръстев, Мартин Камбуров изпревари вратаря на столичани в наказателното поле и пусна топката покрай него, но не намери целта.

В 28-ата минута старозагорци поведоха. След центриране в пеналта Мартин Камбуров с глава намери непокрития Рубен Бридиго в дясно и португалецът с прецизен удар от въздуха прати топката в далечния ъгъл на Кръстев.

Пет минути по-късно Мариани беше близо до изравняване, но изстрелът му от 20-ина метра профуча край вратата.

В 50-ата минута Берое стигна до второ попадение. Бригидо изведе Камбуров в дясно в наказателното поле и капитанът на домакините преодоля неубедителния в ситуацията Кръстев с удар по тревата.

Двубоят продължи без особен заряд, а Левски стигна до попадение в 71-ата минута от дузпа. Валери Божинов вкара от бялата точка, след като Матеус Леони спъна Станислав Иванов в наказателното поле.

В 78-ата минута Кръстев се реабилитира за колебливата си изява при втория гол на съперника, след като успя да парира удар отблизо на останалия сам срещу него Камбуров.

Минута преди края Берое гарантира победата си с трето попадение. Юношата на домакините Стоян Иванов, който влезе като резерва след почивката, се възползва от груба грешка в защитата на Левски, измъкна се в пеналта сам срещу Кръстев и пусна топката покрай него. Кълбото отиваше към опразнената мрежа, но на около метър пред голлинията Камбуров го настигна и вкара за 3:1.

В последните секунди дебют за домакините направи рожденика Пламен-Андрей Апостолов, който днес навършва 16 години.


image0 (9K)