Берое разказа играта на Левски в София

Берое победи Левски с 2:0  като гост в първия си мач от новия сезон на efbet Лига. „Зелено-белите“ излязоха напред в резултата в 34-та минута след автогол на Симеон Славчев. Октавио удвои преднината на своя тим и „Берое“ поведе на Левски с 0:2. Берое контролираше целия двубой, създаде по-чистите положения и спечели напълно заслужено в старта на кампанията си.
Тежкото време затрудни и двата отбора в първите двайсетина минути и чистите положения пред вратите не бяха много.

В 5-та минута Макоута открадна топката в своята половина, пробяга разстоянието до наказателното поле на съперника, но в последния момент си поведе дълго, а след това центрира, но неточно.

Шест минути по-късно Макоута изведе Бакалов по крилото, а той от своя страна навлезе в пеналта и стреля, но Михайлов успя да избие. Топката попадна във Фуртадо, който прати кълбото в мрежата, но реферът вдигна флага за засада.

В 25-та минута Октавио шутира, но топката излезе в корнер, след рикошет в крак на бранител. Берое излезе напред в резултата в 34-та минута. След образцова атака за „зелено-белите“, която премина през шест играча топката бе центрирана от Димо Бакалов, а Симеон Славчев прати кълбото в собствената си мрежа – 0:1

В следващите минути „зелено-белите“ натиснаха своя съперник и създадоха две опасни ситуации след центрирания в пеналта, но не затрудниха Михайлов.

Берое поведе с два гола шест минути след като откри резултата. След атака отляво Октавио получи в пеналта и стреля, а топката срещна крака на Даске . Тя обаче отново попадна в бразилеца и при втория си опит той бе безгрешен – 0:2.
Минута след подновяване на играта Октавио центрира в пеналта, където Фал засече с глава, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 58-та минута „Берое“ организира добра атака, при която Димо Бакалов получи в пеналта и пусна пас за Фуртадо, но сантиметри не достигнаха на защитника да предостави за Фал пред опранената врата.

Две минути след това Робърта навлезе опасно в пеналта, но Фуртадо се намеси отлично и изби в корнер.

В 61-та минута Атанасов засече с глава центрирана от корнер топка, но ударът му мина покрай вратата. Седем минути по-късно домакините стигнаха до първата си по-сериозна опасност. Топката бе открадната в центъра, а Спиерингс успя да пробие и стреля останал сам срещу Василев. Стражът на Берое обаче се намеси блестящо и изби.

В 70-та минута Цветков намери Стоянов на фланга, а той центрира в пеналта, където Конте засече с глава, но Михайлов спаси.

Седем минути по-късно Даске засече центрирана от корнер топка, но ударът му мина далеч от целта.

В 80-та минута Берое разигра топката без да губи притежанието за цяла минута. Кълбото мина през целия отбор в зелено-бяло и в крайна сметка Цветков шутира от границата на пеналта, но Михайлов улови.

Четири минути преди края Здравко Димитров центрира много опасно, но Фуртадо успя да се намеси пред Паулиньо.


image0 (9K)