„Берое“ разгроми „Черно море“ на стадиона под Аязмото

„Берое“ победи „Черно море“ с 3:0 в мач от 25 кръг на efbet Лига. По този начин „зелено-белите“ гарантираха своето място в топ 6. „Берое“ бе по-настоятелния отбор и спечели заслужено срещата. Двубоят бе първи след принудителната пауза в първенството. Мартин Камбуров откри резултата в 29-та минута след точно изпълнена дузпа и попадение номер 231 в елита. Гостите останаха с човек по-малко в 36-та минута, когато Станчев получи втори жълт картон и бе отстранен. Алиун Фал удвои преднината на домакините в 44-та минута. Крайният резултат бе оформен от Зоран Йосипович, който се разписа в 86-та минута.

Във 2-та минута Курьор получи извеждащ пас зад отбраната, навлезе в пеналта и намери Минчев, който стреля в движение, но покрай вратата.

Три минути след това Фал открадна една топка пред наказателното поле и имаше пространство пред себе си, но се засуети и Станчев успя да отнеме.

„Берое“ стигна до сериозна ситуация в 14-та минута, когато Стоянов центрира за Камбуров, той игра с глава, но не намери добре топката. Тя достигна до Фал, който също отправи удар с глава, но топката срещна гредата и тупна пред голлинията. Защитник на гостите успя да реагира и изчисти.

В 28-та минута Родриго стреля от дистанция, но не затрудни Перниш.

В ответната атака Камбуров бе изведен зад гърба на отбраната и финтира Митрович, който го събори и реферът посочи бялата точка за изпълнение на дузпа.

Самият Камбуров застана зад топката и бе безпогрешен, пращайки кълбото в долния десен ъгъл – 1:0 за „Берое“.

В 36-та минута Фал изпревари Станчев, който събори откъсващия се играч на „Берое“ и получи втори жълт картон. Така „Черно море“ продължи срещата с намален състав.

В 42-та минута Конте получи в пеналта, финтира бранител и стреля, но не затрудни Митрович.

Две минути след това Фуртадо центрира в наказателното поле, където Фал засече с глава и прати топката в мрежата – 2:0. В 64-та миниута Макоута и Камбуров размениха подавания и последния получи извеждащ пас на скорост. Халфът стреля по диагонала, но бе твърде неточен.

В 66-та минута Фуртадо центрира в наказателното поле, където Камбуров засече с глава, но топката мина на метър от гредата.

В следващите минути темпото спадна и нямаше сериозни опасности пред двете врати. Карлос Охене и Зоран Йосипович се завърнаха в игра след дълги контузии. В 86-та минута Октавио изведе Йосипович, който финтира бранител на гостите и прати топката в мрежата с плътен удар от наказателното поле – 3:0.

Така „Берое“ записа убедителен успех и е в топ 6 заради по-добри показатели от „Черно море“.


image0 (9K)