Берое разгроми ЦСКА 1948 в контрола

Берое се наложи с 4:0 във втората си контрола преди старта на шампионата. „Зелено-белите“ се наложиха над ЦСКА 1948 след две попадения на Гаюс Макоута и Ибрахима Конте.
В 9-та минута Берое организира добра атака след двойно подаване между Макоута и Фуртадо, а топката попадна в Минчев, който шутира от границата на пеналта, но топката не намери целта.

Пет минути след това Макоута засече с глава центрирана от корнер топка, но ударът му мина над вратата.

Берое излезе напред в резултата в 17-та минута, когато Минчев отне топката пред наказателното поле и изведе Макоута сам срещу вратаря. Рожденикът не пропусна и прати кълбото в мрежата – 1:0.
Три минути след това Берое удвои резултата чрез Ибрахима Конте, който се разписа с хубав удар от границата на наказателното поле.

В 30-та минута Галин Иванов стреля от дъгата на пеналта, но Ганев успя да избие. Топката попадна в Младенов, който се опита да преодолее стража от малък ъгъл, но ударът бе блокиран в корнер.

След изпълнението Пиргов засече с глава, но Ганев спаси. В 57-та минута Минчев отне в центъра и изведе Макоута, който надбяга бранител на съперника и не сбърка, останал сам срещу вратаря – 3:0. В 64-та минута резултатът стана 4:0. Минчев изведе Фал в пеналта, а нападателят бе съборен. Реферът отсъди дузпа и зад топката застана Ибрахима Конте, който бе безпогрешен – 4:0.

В 77-та минута Галин Иванов навлезе в наказателното поле и стреля по земя, но Василев се намеси блестящо и изби.
Минута преди края Топузов бе изведен зад гърба на отбраната и стреля, но Василев се намеси, а след това Динков изчисти.
В последната си проверка преди подновяването на шампионата Берое ще играе срещу Хебър. Двубоят е насрочен за 31 юли


image0 (9K)