„Берое“ разгроми с 4:0 „Ботев“ (Враца) и зарадва феновете си

„Берое“ се наложи с категоричното 4:0 над новака „Ботев“ (Враца) в двубой от VI кръг на Първа професионална лига. Заралии подплатиха своята доминация на терена с две бързи попадения още в рамките на първия четвърт час, като и на двата пъти точен бе Борислав Цонев. След почивката 206-ното попадение на Мартин Камбуров в Първа лига покачи резултата на 3:0, а в средата на втората част току-що влезлият в игра Мешка оформи крайното 4:0.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на тежката катастрофа край Своге и бившия юноша и футболист на „Берое“ Емил Рачев.

 

В първата си атака за двубоя беройци получиха право да изпълнят пряк свободен удар, заложен на ъгъла на наказателното поле, откъдето Борислав Цонев бе безпогрешен и насочи кълбото неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Красимир Костов.

След подновяването на играта от центъра гостите организираха опасност пред вратата на Душан Перниш, след като Емил Стоев центрира към Спас Георгиев, но последвалият удар премина покрай целта.

[ad id=“225664″]

Борислав Цонев изведе Рубен Бриджидо на стрелкова позиция, чийто удар бе париран, но все пак топката попадна в голмайстора, пред когото се откри чиста голова възможност и от точката за дузпа удвои преднината на домакините – 2:0.

Четири минути по-късно Йордан Апостолов стреля от средна дистанция, но Душан Перниш се намеси отлично и изби.

В 19-ата минута Вандерсон проби отдясно и центрира по конец в малкото наказателно поле, където Борислав Цонев бе оставен непокрит и стреля с глава, но топката попадна директно в Красимир Костов.

В 37-ата минута многоходова атака от страна на „Берое“ завърши с подаване към Вандерсон, който нахлу отляво в наказателното поле и стреля плътно, но стражът на гостите отрази.

[ad id=“263680″]

Четири минути след началото на второто полувреме Вандерсон не успя да стреля добре от  голова ситуацията в наказателното поле на гостите. Топката попадна в Иван Бандаловски, който центрира прецизно към Мартин Камбуров, а таранът на „Берое“ с  с глава прехвърли Красимир Костов и изпрати топката в мрежата за своя 206-и гол в Първа лига и трети в срещата – 3:0.

В 69-ата минута Рубен Бриджидо отстъпи мястото си на Мешка, който две минути по-късно получи топката от Алфредо, а последвалият му силен изстрел затрудни Красимир Костов, който не успя да я избие по най-добрия начин и топката се озова в мрежата му за 4-и път в мрежата му.

 


image0 (9K)