„Берое“ разгроми „Славия“ за първата си победа в първенството

Берое“ спечели първа победа за сезона, след като се наложи над „Славия“ с 1:4 в мач от 4 кръг на Първа професионална лига. „Зелените“ бяха по-добрият отбор и спечелиха напълно заслужено. Карлос Охене даде аванс за „Берое“ в 22-та минута, а Ивайло Димитров изравни в 58-та. Стефан Велков си отбеляза автогол в 68-та минута за 1:2. Педро довърши домакините с две попадения в края на мача за крайното 1:4.

[ad id=“218001″]

 

В 4-та минута Виданов намери с дълъг пас Педро, който върна назад за Леони. Бразилецът центрира в пеналта, където Като не успя да засече топката.

Седем минути след това Педро стреля от дистанция, Кирев закачи топката, но тя се удари в гредата.

В 13-та минута Минчев стреля от пряк свободен удар, но Перниш улови без пробле

„Берое“ излезе напред в резултата в 22-та минута. Гостите организираха добра атака, при която Фиртулеску намери Като, който върна към Охене. Ганаецът стреля от границата на дъгата и прати топката в мрежата за 0:1.

[ad id=“218001″]

Пет минути след това домакините организираха добра атака, при която Шоколаров навлезе в наказателното поле и центрира за Димитров, който обаче не успя да играе добре с топката. Последва пряк свободен удар, но защитата на „Берое“ се справи.

[ad id=“218001″]

 

В 33-та минута Фиртулеску проби и центрира в пеналта, където топката попадна у Като. Японецът стреля от малък ъгъл, ни Кирев изби в корнер. Добро центриране на Фиртулеску от ъгловия. Топката попадна у Райнов, който шутира, но нова намеса на Кирев предотврати второ попадение за гостите.

[ad id=“218001″]

Десет минути по-късно Негрут излезе на стрелкова позиция, но не намери целта.

В следващата атака Фиртулеску стреля от пряк свободен удар, но Кирев улови без проблем.

Второто полувреме също започна с шанс за „Берое“. В 47-та минута пробив на Фиртулеску завърши с извеждащо подаване към Като, който бе в пеналта, но сантиметри не достигнаха на японеца да отправи решаващ удар.

В 54-та минута Шоколаров пробва удар от дистанция, но бе неточен.

В следващите минути „Берое“ организира две много добри атаки. В първата Като бе изведен зад гърба на отбраната, напредна и навлезе в пеналта. Там пробва да намери Фиртулеску, но бе неточен. Веднага след това Фиртулеску бе задържан в наказателното поле, но реферът не отсъди дузпа.

[ad id=“218001″]

омакините успяха да изравнят в 58-та минута. Йомов проби по десния фланг и центрира по земя в пеналта, където Ивайло Димитров засече отблизо и изравни – 1:1

В 64-та минута Райнов получи пас в пеналта, преодоля бранител и пусна успореден на голлинията пас, но никой в зелено не успя да засече.

[ad id=“218001″]

„Зелените“ отново успяха да поведат в резултата в 68-та минута след поредна добра атака.Райнов изведе Карачанаков, Велков обаче протегна крак и прати топката в собствената си мрежа за 1:2.

В 80-та минута Калоян Кръстев засече с глава центрирана топка, но прати кълбото над вратата.

Гостите организираха поредна отлична атака в 85-та минута, при която Цонев получи топката в пеналта и върна назад към Педро. Португалецът прати топката за трети път в мрежата на Кирев с прецизен шут – 1:3

Иван Минчев центрира остро от пряк свободен удар, но топката не бе засечена от никой и Перниш улови.

В добавеното време Карлос Охене получи извеждащо подаване в наказателното поле, пое с гръб към вратата и подаде на непокритият Педро Еуженио, който фронтално на вратата от наказателното поле направи резултата 1:4.

[ad id=“218001″]

Следващия двубой на „Берое“ е на 13 август от 18:45 срещу „Ботев“ (Пловдив) в Стара Загора. Срещата е от V кръг на Първа професионална лига.


image0 (9K)