Берое писа шестица на Верея в градското дерби

Берое разгроми градския си съперник Верея с 6:0 в среща от 16 – я кръг на Първа лига на стадиона под Аязмото.

Беройци вкараха пет попадения, но и направиха много пропуски пред вратата на Верея. Борислав Цонев направи хеттрик,  Мартин Камбуров реализира  213 – я си гол в българското първенство. А бразилецът Вандерсон даде началото на головата фиеста на стадиона под Аязмото.
През първото полувреме Берое тотално превъзхождаше Верея в градското дерби на Стара Загора. След куп създадени положения и пропуски Берое вкара само 2 гола във вратата на Цинцарски, който правеше чудеса от храброст под рамката на вратата си.
По традиция както става в последните няколко мача Берое влезе трудно в двубоя и това позволи на градския съперник да създаде първите две опасности
В 4 – та минута Вушорович навлезе в наказателното поле на домакините, но преди да нанесе удар топката му беше избира от Ангелов
В 7 – та минута Верея създаде най-добрите доброто си положение през първото полувреме. След изпълнение на корнер Александер остана непокрит стреля опасно с глава, но Перниш внимаваше и изби топката.
Постепенно Берое напипа темпото и зареди атака след атака пред вратата на Верея.
В 11 – та минута по португалецът Бриджидо, който започна вместо Нешка титуляр стреля от пеналта , но Цинцарски улови топката.
Четири минути по – късно Берое поведе в резултата.
Хаджиев с 30 – метров пас намери по дясното крило Вандерсон, който напредна в наказателното поле след като Коуроупис се замота и не успя да изчисти топката и технично прехвърли излезлият да го пресреща страж от  тима от кв. Кольо Ганчев за 1:0.
В 20 – та минута Камбуров направи уникален пропуск , след като беше намерен от Вандерсон пред вратата, но опитният голаджия стреля в аут
В 28 – та минута след  комична ситуация можеше да се стигне до втори гол за Берое.
В опита си да изрита топката напред Цинцарски уцели гърба на  Камбуров, но кълбото не влезе в опразнената врата.
Берое продължи да създава положения и да пропуска.
В 29 – та минута Владимир Гаджев се опита  да прехвърли технично Цинцарски, който със сили успя  да избие топката.
Минута по – късно Цонев центрира от фаул, Райнов отправи удар с глава към долния ляв ъгъл, но стражът на верейци хвана топката
В 41 – минута дойде и време Камбуров да се разпише. Той получи топката пред вратата и със свиреп шут едва не скъса мрежата за 2:0.
Минута преди края на първата част Вандерсон получи контузия и беше заменен принудително от Мешка под аплодисментите на феновете.
Второто полувреме започна с надмощие на Берое и домакините пропуснаха две положения.
В 49 -та минута Камбуров беше изведен пред наказателното поле надбяга трима защитници на Верея и прехвърли Цинцарски, но топката мина край лявата странична греда. Минута по – късно Гаджев стреля силно от 20 метра но топката профуча над напречната греда.
В 54 – та минута Борислав Цонев отблизо вкара третия гол за Берое.
Халфът се възползва от грешка в защитата и от няколко метра без проблем прати топката за трети път в мрежата.
В 61 – та минута Берое вкара четвърти гол. Мешка проби отдясно и центрира, където Цонев отблизо се разписа за втори път в мача.
Десет минути по – късно  Камбуров стреля от границата на пеналта, но топката попадна в обсега на Цинцарски , който без проблем я улови.
В 80  – та минута пред Верея се откри възможност да отбележи почетен гол. Здравко Илиев се измъкна от беройската  защита, но силният му диагонален удар попадна в тялото на Перниш и топката излезе в корнер .
В 83 – та минута силен удар на Вушорович профуча край вратата на Берое.
В 87 – та минута Борислав Цонев реализира хеттрика си и след мача прибра топката за спомен.
В 90 – та минута реферът отсъди дузпа за Берое и зад бялата точка застана Камбуров, който  беше безкомпромисен за крайното 6:0.

image0 (9K)