Берое продължи серията си срещу Левски без загуби

Берое и Левски завършиха при равенство 1:1 в мач от 18 кръг на efbet Лига. Берое бе по-активен през първата част и поведе заслужено в 44-та минута чрез Мартин Камбуров, който отбеляза своето 227-мо попадение в елита. Гостите започнаха по-добре втората част и успяха да изравнят чрез Робърта в 53-та минута. След това обаче отново Берое бе по-настоятелен и застраши на няколко пъти вратата на съперника.

Двата тима започнаха нервно срещата в началните минути, с доста борба предимно в средата на терена.

В 7-та минута топката бе избита след центриране на Горанов и попадна в Тиам. Той шутира от дъгата, но Перниш спаси.

„Берое“ организира добра атака в 9-та минута, при която Педро проби по крилото и центрира за Камбуров. Той не успя да нанесе удар, но кълбото попадна във Василев. Той от своя страна също центрира остро, но бранителите се справиха.

Нервите на терена продължиха и в следващите няколко минути след спорни отсъждания на рефера за нарушения в атака за играчи на „Берое“.

В 15-та минута Паулиньо стреля от дистанция, но твърде неточно.

Пет минути след това Минчев центрира от фаул, а Камбуров игра с глава, но топката мина над вратата. Бриджидо проби отлично в 23-та минута и намери Конте, който веднага стреля, но след рикошет топката излезе в корнер. Бандаловски засече след ъгловия, но топката мина на сантиметри от гредата.

Минута след това Алар игра с глава след центриране на Горанов, но твърде неточно. До края на полувремето Берое владееше инициативата на терена и съвсем заслужено поведе в резултата.

В 44-та минута Минчев получи топката от фаул и центрира в пеналта, където Мартин Камбуров се извиси над всички и прати топката в мрежата след удар с глава – 1:0. Това бе 21 гол за нападателя във вратата на този противник.
Четири минути след подновяване на играта Бриджидо стреля от дъгата, топката тупна пред Миятович и го затрудни. Върна се в малкия пеналт, но там бранител изчисти.

В 52-та минута Робърта бе изведен зад гърба на отбраната и прати топката в мрежата, но бе маркирана засада.

Минута след това обаче „Левски“ изравни. Алар получи от Паулиньо и отправи силен удар, който бе избит от перниш. Робърта обаче бе в непосредствена близост и успя да прати топката в мрежата за 1:1.

В 57-та минута Василев потърси Камбуров, който пропусна за Педро. Португалецът центрира отново за Камбуров, но малко не достигна на нападателя.

Девет минути след това Педро центрира за Камбуров, а той свали за Алкан. Ударът на бранителя обаче мина над вратата.
В 72-та минута Берое имаше нова страхотна възможност. Прекрасен пробив на Цветков завърши с пас към Бриджидо, който бе в наказателното поле. Португалецът финтира бранител, но друг се хвърли в краката му и блокира удара. Топката попадна в Камбуров, който също опита труден шут, но и той бе спасен от Миятович.

Пет минути след това Миланов пробва шут от пряк свободен удар, но топката мина на метър от гредата. Минута преди края Алар центрира за Ейолофсон, но Перниш спаси удара с глава. В последната минута Перниш спаси и удар на Паулиньо от малък ъгъл.


image0 (9K)