Берое продължава да търси лицето си при Александър Томаш

Недоволство се зароди сред феновете на Берое след като старозагорският отбор не успя да бие у дома Дунав. Но това като че ли вече се превръща в тенденция при домакинствата от началото на сезона. Отборът воден от младият специалист Александър Томаш продължава с колебливите си игри в своята крепост – стадиона под Аязмото, където преди 20-30 години на противниците  им се разтреперваха краката още щом видят табелата на Стара Загора.
Вероятно нещо скрибуца  и Берое не е добрата смазана машина особенно при домакинските си мачове, въпреки че откъм точков актив нещата са прилични и целта засега не убягва на треньорския щаб – място сред първите шест отбора.
От началото на сезона заралии загубиха една камара точки под Аязмото и то с лека ръка , като не успяха да бият отбори като Верея, Пирин, Дунав, Ботев, Локомотив (Пд).
Поредната издънка футболистите сътвориха срещу Дунав, които спечелиха само точка, а този мач влизаше в графата „задържителна победа“ както беше преди седмица в градското дерби срещу Верея, но там макар и трудно на Трейс Арена победата беше спечелена.
Томаш пое Берое с големи амбиции и си личи, че му се работи много и заедно с помощниците си Мирчев и Кючуков влагат всичко от себе си, но на този етап играта на отбора не се получава, както искат да виждат феновете.
След последния съдийски сигнал срещу Дунав имаше два лагера – на недоволни и на такива които аплодираха отбора.

[ad id=“218001″]
Станах свидетел на кратък разговор между двата привърженици на средна възраст. Единият от тях ръкопляскаше на футоблистите , които се прибираха с наведени глави към тунела, а друг на няколко метра недоволстваше от представянето им и двамата влязоха в кратък спор, но без излишни емоции.
– Какво им ръкопляскаш , недовалстваше единия а другият му отговри: Момчетата трябва да се подкрепят!
Ето така са феновете на Берое не само след онзиденшния мач, винаги на стадиона е имало доволни и недоволни. На едни не им харесва треньора , на други някои от играчите, на трети защото играт в 8 часа вечерта и т.н.
Сега да се върнем малко към представянето на отбора в вече изминалите 15 кръга. Балансът определено е добър 6 победи 6 равенства и 3 загуби. И от него се вижда, че Берое хем трудно пада хет трудно бие. Изисквания на треньора Александър Томаш са големи и вече открит е въпросът дали тези футболисти които привлече през лятото могат да му ги изпълнят. Той направи селекцията с изключения на защитника Камен Хаджиев, който сам призна че трябва да се доказва и в последните мачове започва титуляр.
Бяха привлчени двама румънци – Сердиу Негрут и Драгош Фирцулеску, за които се възлагаха надежди, но все още не могат да се наложат сред титулярите особенно първия.
Докато Фирцулеску е в конкуренция с Антон Карачанаков за атакуващ флангови футболист. Португалецът Педро Еуженио също трябва да се влага повече в мачовете , след като е видно че мястото му е гарантирано , но докога.

[ad id=“218001″]
Томаш е прав в това , че не може 37 – годишният Мартин Камбуров да е най-добрия срещу Дунав и да се бори за всяка топка.
Той накастри здраво футболистите си и изрази за първи път публично недоволството си от тяхното представяне. Томаш и когато водеше Верея и сега в Берое винаги е бил дипломатичен и не хокаше играчите публично, но явно и неговото търпение е на свършване.
Дори заплаши , че е готов да започне да освобождава футболисти.
– Не съм доволен , казах на футболистите, че някои хора ще разберат какво е Берое когато си тръгнат от тук. Явно натам трябва да отидат нещата, защото не може да имаме две различни лица и не съм съгласен с това нещо. Или някои трябва да се променят или трябва да се разделяме.Няма да се примиря., каза Томаш след мача с Дунав.

[ad id=“218001″]
А седмица по – рано, когато Берое победи Верея той беше на обратния полюс и похвали играчите.
Явно нещо не е наред ,  а времето само ще покаже дали Берое ще се бори за квота в лига Европа и медал. Или ще продължи да си „живурка“ в Първа лига.
Не трябва да се пренебретва и факта, че отборът е почти изцяло подновен с нов треньор , които работят заедно от 5 месеца и се изисква даден период от време, но феновете на Берое искат едно от тях да играят, а този най-важен елемент засега не се вижда ясно.


image0 (9K)