Берое приключи с победа участието си във втората фаза на Балканската лига

В последна среща от група С на Балканската лига баскетболистите на Берое победиха със 76:68 Сутиеска като гост. Това е пети успех за старозагорци в тази фаза и общо десети от началото на турнира. Тимът е допуснал едва четири поражения и за втора поредна година ще участва в полуфиналите на турнира.

Срещата тази вечер се игра в едноименната зала в черногорския град Никшич. Двубоят започна силно за Берое, които поведоха със 7:0. В последствие обаче домакините успяха да изравнят и дори да поведат с 10 точки при 21:11. След първите 10 минути изоставането на „зелено-белите“ бе едва две точки – 23:25. Старозагорци обаче изиграха много слаба първа половина на втората част и след серия от 2:12 позволиха на тима на Сутиеска да се откъсне в резултата. Едва след това играчите на Берое вдигнаха оборотите и на почивката разликата отново бе стопена – 43:37.

Много силна трета част донесе обрата в полза на Берое. Водени от Тихомир Желев и Стипе Тесия „зелено-белите“ спечелиха тази четвърт с 18:12 и поведоха в резултата. В четвъртата част домакините успяха да върнат за кратко интригата, но играчите на Берое не позволиха успехът да им бъде откраднат.

Следващият двубой на „зелено-белите“ е на 21 март когато трябва да се изиграе първата среща от полуфиналите. Съперникът на старозагорци ще бъде определен след изиграването на допълнителни срещи между отборите заели второ и трето място в двете групи.


image0 (9K)