Берое претърпя загуби при гостуването на Ботев в Пловдив

Берое загуби с 3:1 от Ботев в Пловдив в двубой от 19 кръг на първенството. Тодор Неделев откри резултата в 9-та минута, а Александър Цветков изравни в 44-та. Десет минути след подновяването на играта обаче Александър Тонев даде нова преднина за домакините, а Станислав Шопов реализира трети гол в 62-та минута. Пет минути преди края Педро Еуженио получи червен картон и „Берое“ доигра срещата с човек по-малко.
Домакините започнаха по-активно срещата и организираха няколко флангови атаки, но не застрашиха вратата на Гошев.

В 7-та минута след многоходова атака по фланга и ценриране на Василев топката бе избита в краката на Бриджидо. Португалецът веднага стреля, но Димитров успя да избие застрашителния удар.

Резултатът бе открит в 9-та минута. Гошев не успя да изчисти добре една топка и тя попадна в Тодор Неделев, който веднага стреля и прати топката в опразнената врата – 1:0.
До края на полувремето играта се накъса и нямаше сериозни положения.

Минута преди почивката Цветков овладя след изпълнение на корнер и прати топката в мрежата със зверски шут от около 13 м – 1:1.
В 48-та минута Виана открадна топката и напредна в половината на Берое, след което опита да намери Неделев. Гошев обаче успя да пресече подаването.

Шест минути след това Александър Тонев бе изведен зад гърба на отбраната от Виана, овладя топката и успя да я прати в мрежата с удар в далечния ъгъл – 2:1.

Ботев поведе с два гола разлика в 62-та минута. При бърза атака за домакините Шопов и Неделев размениха няколко подавания. Неделев навлезе в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл. Топката се удари в гредата и се върна в малкия пеналт, където Шопов бе най-съобразителен и я прати в мрежата – 3:1.
Берое остана с човек по-малко пет минути преди края, след като Педро Еуженио получи червен картон. Двубоят завърши нервно и без други положения.


image0 (9K)