Берое показва на феновете си Купата в четвъртък

Баскетболистите на Берое ще покажат в четвъртък в Стара Загора спечелената Купа на България. Първият в историята на клуба подобен трофей бе спечелен снощи в Пловдив след страхотна победа над шампиона Лукойл Академик. „Зелено-белите“ получиха уникалния трофей от спортния министър Даниела Дашева. Веднага след това баскетболистите споделиха радостта си с групата от привърженици, пътували специално от Стара Загора до Пловдив, за да подкрепят отбора в двубоя с Лукойл.

След завръщането си в Стара Загора отбора отпразнува трофея и на стилно парти в популярно старозагорско заведение. През цялата вечер треньори и състезатели приемаха поздравления за постигнатия успех. Големият купон обаче се отлага за събота, тъй като тази седмица на Берое предстоят нови два двубоя.

Още в четвъртък „зелено-белите“ излизат срещу македонския Фени от Кавадарци в среща от втория етап на Балканската лига. Двубоят е от 18.30 часа в зала ДЗУ и именно преди него на феновете в Стара Загора ще бъде показана и Купата на България. След срещата пък всеки желаещ ще може да се снима с трофея. Срещата е от изключителна важност за Берое, тъй като успех в двубоя ще гарантира и на теория директното участие на тима в полуфиналите на турнира. Така старозагорци ще повторят представянето си от миналия сезон, когато отново се класираха на полуфинал.

В събота на Берое предстои ново домакинство – този път в Националната баскетболна лига. Съперник е Черно море Тича, двубоят е от 18.00 часа в зала ДЗУ.


image0 (9K)