Берое победи Черно море във Варна

Берое надделя над тима на Черно море Тива при гостуването си във Варна със 79:89. Мачът между двата отбора беляза края на второто завъртане между тимовете в шампионата на НБЛ. Мачът във Варна се превърна в дебют на новите попълнения в отбора на Берое Павел Маринов и Павлин Иванов.

Сашо Янев, Иво Тонев, Седариан Рейнс, Остин Прайс и Станимир Маринов стартираха в днешния двубой. Беройци откриха резултата чрез своя капитан, а след размяна на няколко коша и успяха да отворят разлика в резултата. Старозагорци показаха много здрава игра в защита, а същевременно успяваха да оползотворят и организираните нападения. Във втората половина на частта авансът на Берое пред Черно море Тича вече беше 12:23. След кратко отпускане домакините наваксаха част от изоставането и първите десет минути приключиха при 20:27 за „зелените“ от Стара Загора. Първата част бе белязана и от повторните дебют на Павлин Иванов и Павел Маринов за Берое.

Втората част до голяма степен запази статуквото в резултата. Двата отбора започнаха повече да пропускат, което се видя в най-голяма степен в играта на старозагорци. След силни финални минути Черно море Тича сложи частта в своя актив, надделявайки с 19:18 на Берое. В общия резултат обаче гостите продължиха да бъдат напред – 39:45.

След почивката беройци влязоха на високи обороти. Темпото и агресията на старозагорци разколеба домакините от Варна. За кратко гостите успяха да дръпнат с 14 точки напред. Варненци обаче не бяха се предали и отново в заключителните минути съумяха да смалят изоставането си. Това обаче не им помогна и те отстъпиха в частта с 21:23. Така Берое посрещнаха заключителните минути с преднина от 60:68.

Нови силни първи минути в актива на старозагорци дадоха нужната увереност на тима ни, че ще си тръгне с двете точки от тежкото гостуване във Варна. Сценарият обаче се повтори и Черно море отново успя да свали изоставането на под 10 пункта. С няколко добри защити и успешни нападения в края беройци все пак приключиха мача с двуцифрен аванс – 89:79.


image0 (9K)