Берое победи Черноморец след страхотен обрат

Берое победи Черноморец в интересен и много вълнуващ и равностоен мач със 76:72 и спечели директната битка между двата тима за място в четворката на класирането в редовния сезон.,видя ЗАРАТА.

Берое вече е с актив от 11 победи и 11 загуби, а „акулите“ – с 10-12 изостават в преследването на мястото, което дава предимство в четвъртфиналите на плейофите. В момента Академик Пловдив е четвърти с актив 11 – 13 до момента, но и с два мача повече от съперниците си.

Това е втори успех в трите двубоя между двата тима за Берое през сезона до момента.

Гостите от Черноморец започнаха слабо мача и в слабо-резултатна първа четвърт допуснаха изоставане от 5 точки. „Акулите“ обаче реагираха бързо и до почивката не само наваксаха, но и поведоха с 5 точки. Двата тима запознаха второто полувреме много мотивирани и след равна трета част, влязоха в последни минути в здрава битка. Последната четвърт бе изцяло за домакините, които накрая бяха по-концентрирани и по-мотивирани за успеха.

Берое беше без трайно контузения Николай Стоянов и капитана си Павел Маринов, а травма в началото на мача получи и Брейди Роуз. С 23 точки в герой на мача се превърна Джеймс Гавин. Симеон Илиев допринесе за успеха с 14 точки, а с 11 се включи Кейжън Фийгън.

Отново само титулярите се разписаха за Черноморец. С 19 точки завърши Константин Коев, 16 добави Марвин Смит, 14 – Евгени Хаджирусев, 12 – Уендъл Луис, а 11 – Дианте Болдуин.

На 14 април Берое ще играе в нов важен мач – у дома срещу Ямбол, а на 17-ти тимът, воден от Любомир Минчев гостува на лидера Рилски спортист. Черноморец има домакинство на Черно море Тича на 15 април, а в последния кръг ще приеме Спартак Плевен.


image0 (9K)