Берое победи  с 3:1 Ботев (Гълъбово) в контрола

Берое победи  с 3:1 Ботев (Гълъбово) в контролна среща, коятобсе игра на Спортна база „Берое“ в паузата на шампионата. Берое си осигури комфортен аванс още до  почивката с 3:0. Във врата на Гълъбово се  разписаха наилен Желев, Марти Камбуров и Педро Еуженио. Рангел Абушев върна един гол през втората част. Александър Томаш използва и доста юноши от отбора до 19 г. през втората част на мача.
[ad id=“225664″]
При първата си атака Цонев изведе Бригидо на стрелкова позиция в пеналта. Португалецът стреля в движение, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб.
В 11-та минута Леони намери Цонев пред пеналта и халфът отправи хубав удар, но топката мина над вратата.
В 17-та минута гистите чрез Читаков отправиха първия си удар, но топката мина над гредата.
В 18 – та минута Берое поведе. Рубен Бригидо получи топката в наказателното поле и стреля силно. Стражът на Ботев изби, но кълбото попадна в Милен Желев, който откри резултата със силен удар в горния десен ъгъл – 1:0.
[ad id=“263680″]
В 24-та минута Цонев направи отличен рейд и стреля от наказателното поле, но ударът му мина над градата.
Три минути след това Ивайло Ангелов центрира добре за Георги Кирилов, който засече топката с глава, но Перниш улови.
В 35-та минута Камбуров получи дълъг пас, финтира бранител в пеналта и намери непокрития Цонев. Лагуон обаче успя да отрази удара на халфа от непосредствена близост.
Четири минути след това Цонев изведе отлично Охене в наказателното поле и ганаецът бе съборен от Радев. Реферът посочи бялата точка за изпълнение на дузпа. Зад топката застана Мартин Камбуров, който бе безгрешен и удвои със силен удар в горния ъгъл.
В 41-та минута Камбуров изпълни късо пряк свободен удар и изведе Леони, който стреля от малък ъгъл, но Лагуон изби в корнер.
Последната минута на първата част бе изключително интересна. Първо Иван Цачев успя да навлезе е пеналта на Берое и стреля опасно. Матеус Леони изби пред голлинията и топката поапдна в Абушев, чийто удар от точката за изпълнение на дузпа рикошира в играч на домакините и излезе в корнер.
[ad id=“236993″]
След изпълнението Берое осъществи бърза контраатака, при която Камбуров получи извеждащ пас от Адамович и пробяга цялата половина на съперника. Нападателят навлезе в пеналта и предостави за Педро, който не сбърка от чиста позиция – 3:0.
Четири минути след подновяването на играта Виданов намери Ахмед с дълъг пас, а той центрира в наказателното поле. Там Карачанаков отправи удар покрай Михайлов, но Исус Ангелов успя да избие пред голлинията.
Гостите намалиха резултата в 54-та минута, когато Абушев и Винков размениха двойно подаване и Абушев успя да прати топката в мрежата с хубав удар от наказателното поле -3:1
В 67-та минута Иван Цачев проби през централната зона и стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда на Аргилашки.
В следващата атака Трайков изведе Кирилов на стрелкова позиция, но вратарят на Берое отрази удара.
В 73-та минута Винков центрира остро, получи се разбъркване и няколко рикошета в играчи на двата отбора. Халил игра последен с топката, която обаче се отклони в левия страничен стълб.
[ad id=“236999″]
Три минути след това Ахмед стреля опасно, но Михайлов успя да се намеси и спаси.
Последната сериозна опасност в мача дойде в 84-та минута, когато Карачанаков проби, налвезе в пеналта и стреля силно от малък ъгъл, но Михайлов изби в корнер.

image0 (9K)