Берое победи Септември с попадение на бразилски защитник, Камбуров пропусна дузпа

Берое победи Септември с 1:0 в последната среща от шестия кръг на Първа лига и записа втора поредна победа като гост.

Преди това старозагорци биха Славия с 4:1 в столицата. Победното попадение реализира бразилеца Матеус Леони в 45+3 минута на първото полувреме на стадион „Васил Левски“.

Берое изигра силно първо полувреме и контролираше събитията на терена, като владееше през по голямата част топката.

[ad id=“218001″]

В 11 – та минута румънецът Фиртулеску центрира от пряк свободен удар. Топката бе избита и попадна у Педро, който стреля от дъгата, но Георгиев успя да улови.

В 17 – та минута Берое получи неочакван удар , след като ганаецът  Охене беше ударен грубо от Галчев в глезена и беше заменен принудително от японецът Кохей Като.

В 20 – та минута Берое организира опасна атака при която  Цонев напредна и изведе Камбуров зад отбраната на домакините. Нападателят стреля от малък ъгъл, но не успя да намери целта.

В 42 – та минута Берое направи още един пропуск пред вратата на Септември. Милен Желев  центрира в пеналта,  и там Камбуров беше задържан за фланелката при опита си да стреля с глава, а  топката бе избита и попадна в Еуженио, който стреля, но вратарят Георгиев улови.

В добавеното време на първата част Берое поведе в резултата. Камбуров проби, навлезе в наказателното поле и върна кълбото към Еуженио.  Португалецът стреля и топката бе отбита, но бразилецът Леони успя да стигне първи до нея и я вкара в мрежата за 0:1.

[ad id=“218001″]

След почивката Септември се по съвзеха и започнаха да поглеждат по често към вратата на старозагорския отбор.

Райнов изведе Фиртлеску в 49 – та минута и румънското крило  стреля от малък ъгъл, но Георгиев изби. Минута по – късно Борис  Галчев, който контузи Охене през първата част отправи опасен удар от 20 метра, но Душан  Перниш направи страхотно спасяване.

В 56 – та минута Романов беше намерен в половината на беройци и крилото стигна досамата аутлиния но вместо да комбинира с непоркрития Гади той стреля и топката профуча край страничната греда на Берое.

В 77 – минута Берое можеше да реши всичко в мача, но Мартин Камбуров пропусна дузпа, след като топката беше избита от стража на Септември. Наказателният удар бе отсъден заради нарушение срещу самия Камбуров от защитника Бранеков, който го събори в наказателното си поле.

[ad id=“218001″]

В последните минути на мача Септември се опита да изравни, а Калоянов пропусна чисто положение фронтално срещу вратата на Берое , но не успя да я уцели и топката мина встрани.


image0 (9K)