„Берое“ победи „Витоша“ и се намърда в първата шестица

„Берое“ победи с 1:0 новака „Витоша“ като гост в Бистрица в мач от XIII кръг на Първа професионална лига. Старозагорци излезоха напред в резултата в 14-та минута чрез Педро, като в хода на двубоя се откриха още чисти голови възможности пред беройци, които обаче останаха нереализирани.

След успеха си „Берое“ се изкачи на пето място в класирането с актив от 20 точки.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на бившия кмет на Стара Загора в периода от 1999 до 2007 г. д-р Евгений Желев.

[ad id=“218001″]

В 5-та минута Мутафчийски от домакините се опита да прехвърли Перниш от центъра на терена, но топката излезе в аут.

Три минути след това „Берое“ организира много добра атака, при която Педро и Леони размениха двойно подаване, а последният центрира в пеналта. Там Фиртулеску засече с глава, но топката излезе в аут.

„Берое“ излезе напред в резултата в 14-та минута, когато Фиртулеску намери със страхотен пас Педро, който финтира двама бранители и прати топката в мрежата с плътен удар в близкия ъгъл – 0:1. Това бе шесто попадение на Педро за сезона.

В 52-та минута Като намери Леони на границата на пеналта. Бразилецът стреля силно, но Василев улови.

[ad id=“218001″]

В 68-ата минута индивидуален пробив на Гьонев завърши с изстрел, отразен от Душан Перниш.

Седем минути по-късно Кристиян Кочилов стреля от средна дистанция, но не успя да затрудни стража Перниш, който улови.

В 82-ата минута Стефан Христов засече с глава центрирана в наказателното поле топка, но тя попадна директно в обсега на Душан Перниш.

В продължението на срещата Петко Цанков центрира към Ангел Стоянов, който засече с глава, но отново словашкият вратар на „Берое“ се справи безупречно в ситуацията и улови.


image0 (9K)