Берое победи Ботев (Пловдив) но приключи с първенството

Берое победи с 2:1 Ботев (Пловдив) , но отпадна на полуфиналния плейоф за лига Европа. Домакините се раздодах до края на мача, но и късметът им изневери в досат ситуации които създадоха пред пловдивската врата. Феновете на берое бяха феноменални и от първата до последната минути подкрепяха отборан
През първите 45 минути Берое имаше тотално превъзходство над противника си, но на почивката се оттегли само с един гол аванс. Първият мач в Пловдив завърши 3:0 за Ботев.
В 16 минута Кристиян Димитров си отбеляза автогол след центриране на Карачанаков и засече с крак топката в собствената си врата.В 23 минута Неделев от гостите спря топката с ръка е наказателното си поле но реферът Драганов не отсъди явната дузпа за Берое
Пропуски пред пловдивската врата направиха Мапуку, Цонев, Като и Райнов.
В 31-ата минута многоходова комбинация от страна на домакините завърши с плътен изстрел на Мартин Райнов от дъгата на наказателното поле, но топката срещна тялото на Кристиан Димитров, предотвратил опасността в ситуацията.

Три минути след това Райнов стреля отново от средна дистанция, но този път изпрати кълбото в аут.

В 37-ата минута Мартин Райнов намери отлично оставения непокрит Борислав Цонев, който с хубав изстрел от въздуха затрудни стража на гостите Иван Чворович, който обаче все пак успя да отрази удара.
В 50-ата минута Антон Карачанаков стреля директно от пряк свободен удар, заложен на 23 метра от целта, но топката срещна стената от играчи и напусна пределите на терена в корнер.

В ответната атака Омар Косоко се озова на стрелкова позиция, но стражът Душан Перниш бе излязъл предвидливо, за да скъси дистанцията помежду им и предотврати последвалия изстрел.

В 65-ата минута гостите от Пловдив успяха да изравнят резултата, с което предрешиха и изхода от двата двубоя, като в ситуацията Антонио Вутов бе намерен от Крум Стоянов на метър пред опразнената врата и за него остана лесната задача да вкара топката в мрежата за 1:1.

Три минути по-късно Борислав Цонев стреля от границата на големия пеналт, но стражът на Ботев Чворович успя да отрази изстрела.
В 75-ата минута Борислав Цонев изведе от дълбочина Жуниор Мапуку, който се пребори с последния останал в защитата бранител на гостите и с прецизен изстрел се разписа в долния десен ъгъл на вратата за 2:1.

Секунди след подновяването на играта Борислав Цонев стреля плътно от средна дистанция, но Чворович улови.

В 82-ата минута Веселин Пенев центрира в наказателното поле, където Борислав Цонев засече топката с глава, но Иван Чворович отново прояви рефлекс и улови.

Минути преди изтичането на редовните 90 Омар Косоко нахлу през отбраната на Берое и остана очи в очи срещу стража Душан Перниш, който обаче излезе предвидливо и изби кълбото.


image0 (9K)