Берое победи Балкан и изравни полуфиналната серия

Берое изравни полуфиналната серия с Балкан, побеждавайки във втората среща у дома с 85:81. Успехът дойде след много силна втора част, а невероятните изяви на Конър Франкамп донесоха победата в драматичния край на срещата.

Стартовата петица бе в традиционен състав: Конър Франкамп, Тре Когинс, Николай Стоянов, Александър Янев и Терънс Дженингс. Много добре се включи Джеймс Уайт, който помогна много в подкошието. Своя принос за успеха дадоха още капитанът Тихомир Желев, Пол Милър и Станислав Ваклинов.

Двубоят започна изключително равностойно, резултатът бе открит от Павел Иванов за Балкан, след което Дженингс изравни. Гостите по-честно водеха в резултата, но с не повече от 3 точки. В края на частта Берое поведе, но не успя да се откъсне. Александър Гаврилович фиксира равенството 24:24 с кош секунда преди края на частта.

Втората четвърт бе успешна за Берое. Процентът в атака бе сходен, но играта в защита видимо се подобри. До средата на частта резултатността бе ниска, но Конър Франкамп взе нещата в свои ръце и с три поредни коша вдигна беройската публика на крака. Точни попадения на Пол Милър и Сашо Янев фиксираха преднина от 9 точки на полувремето за Берое – 48:39.

Традиционният необясним спад в изявите на беройци дойде веднага след почивката. Цели 5 минути домакините не съумяха да отбележат кош. През това време гостите отбелязаха 11 безответни точки и излязоха напред при 49:50. С горещата подкрепа на вярната беройска публика играчите на Берое буквално се преобразиха и на свой ред направиха серия от 10:0. В крайна сметка след 30 минути игра резултатът бе 67:59.

Заключителните минути бяха много интересни и емоционални. Играта вървеше кош за кош, което бе добре дошло за Берое. Конър Франкамп бе познатият лидер на отбора, който с точните си стрелби не позволяваше на ботевградчани да намалят изоставането си. 3 минути и половина преди края на срещата обаче успешна серия на Брендън Браун, Микейл Хопкинс и забивка на Павлин Иванов накараха светлиното табло да покаже резултат 79:75. Лошото за домакините обаче тепърва предстоеше. След две поредни точни попадения гостите изравниха. 34 секунди преди края поредният миг на гениалност от страна на Конър Франкамп донесе дълга тройка, която позволи на Берое да поведе с 82:79. Ники Стоянов вкара един наказателен удар, след което Хопкинс отбеляза две за гостите. Беройци сгрешиха при изнасянето на топката, но Венци Петков пропусна от тройката, след което Франкамп бе фаулиран и донесе победата за Берое, увенчавайки прекрасната си игра.

Франкамп бе над всички в мача с 27 точки, 5 борби и 5 асистенции, Ники Стоянов вкара 11, а по 10 отбелязаха Терънс Дженингс и Джеймс Уайт. За Балкан отново Браун и Хопкинс бяха водещи реализатори съответно с 23 и 22 точки.

В съботния 11 май от 19 часа Берое гостува в Ботевград, четвъртият двубой е в понеделник в същия час. Ако се стигне до пети мач, той ще бъде в Стара Загора на 16 май отново от 19 часа.


image0 (9K)