Берое победи Академик Бултекс 99 в контрола с 5 точки

Пловдивският баскетболен тим на Академик Бултекс 99 загуби от Берое с 83:88 в контролна среща, играна в Комплекс СИ²ЛА в Пловдив. Домакините бяха без центъра си Станислав Ваклинов, който е ангажиран с националния отбор за световните квалификации. По същата причина отсъстваше и старши треньорът на гостите Любомир Минчев, който е и национален селекционер.

[ad id=“265520″]
Студентите започнаха много силно и през първата част преднината им стигаше до над 20 точки. Постепенно гостите се върнаха в мача и стопиха пасива си само до 1 точка на почивката. След антракта двубоят продължи равностойно и чак в последните секунди баскетболистите на Берое взеха превес.

[ad id=“265520″]

Спартак Плевен се похвали с ново попълнение в паузата около националните отбори. В селекцията на Александър Дяковски се завръща Милен Дудев, който през последните три месеца носеше екипа на Берое и с който спечели Суперкупата на България.

 

Гардът записва средно по 6.7 точки, 2.8 борби и 5.4 асистенции в общо 12 мача през 2017/2018, с които участва и в пресявките за ФИБА Къп. Милен Дудев носи екипа на Спартак Плевен през 2016/2017, а преди това преминава през школите на Миньор и Лукойл Академик, както и през Делфин, Академик Пловдив и Черноморец.


image0 (9K)